Mamak Belediyesi, Tünel Sanat Merkezini hizmete açıyor

Ankara Mamak Belediyesi, Şafaktepe Dekovil Hattı’nı yenileyerek oluşturduğu Tünel Sanat Merkezi’ni 3 Kasım’da hizmete açacak. İlçeye yeni bir soluk getirecek Tünel Sanat Merkezi’nde sanatçılar eserlerini sergileyecek.

Mamak Belediyesi, tarihi Şafaktepe Dekovil Hattı’nı Tünel Sanat Merkezine dönüştürdü. Tünel Sanat Merkezi, 3 Kasım 2023 saat 11:00’de düzenlenecek programla hizmete açılacak. Mamak’a yeni bir soluk ve renk getirecek Tünel Sanat Merkezi’nde sanatçılar eserlerini sergileyecek.

“VİZYON PROJEMİSİN AÇILIŞINA TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Şafaktepe’de bulunan Tünel Sanat Merkezi, birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Tarihi atmosferle sanatın birleşeceği bu özel mekânda yapılacak kültürel etkinlikler katılımcılara doyumsuz anlar yaşatacak. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Güzel Mamakımızda Türkiye Yüzyılına yakışır bir açılış gerçekleştireceğiz inşallah. Vizyon projemizin açılışına tüm Mamaklı hemşehrilerimizi davet ediyoruz” dedi.

TÜNEL GEÇİDİ TARİHİ ANLARA TANIKLIK ETTİ

Ankara’dan doğuya doğru bağlanan demir yolu hatları ile Bağdat ve Hicaz’a kadar devam eden demir yolu, Mamak’taki tarihi tünel ve yollardan geçiyor. Ankara’ya demir yolu hattı (şimendifer) geldikten sonra Ankara İstasyonu’ndan civar bölgelere ve doğu taraflarındaki kasaba ve nahiyelere bağlantı sağlayan bir Hinterland Demir Yolu anlamında ‘Dekovil Hattı’ döşendi. Günümüzde de işlemekte olan bu hatların ülkemizin en zorlu zamanlarında ve bilhassa Milli Mücadele yıllarında askeri malzeme ikmali için hayati kıymette olduğu biliniyor.

Bu hat üzerindeki Kayaş ve Lala Hanı istasyonları, Şafaktepe Tünel Geçidi, Ankara İstasyonu’na yük ve insan naklini yaparak tarihi görevlere tanıklık etmiştir. Şafaktepe Tüneli ise kullanım dışına çıkmış olmakla birlikte Ankara’da inşa edilen İkinci Dünya Savaşı sırasında Gaz Maskesi Fabrikası inşaatı ile birlikte sığınak olarak kullanılmak üzere hazırlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri