Mamak Belediyesi yangın söndürme çalışmalarına katıldı

Mamak Belediyesi, Kızılcahamam’da çıkan ve Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmalarına tanker ve personel desteği sağladı.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki otlak arazide başlayan ve Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesine rağmen devam ediyor. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 6 helikopter sevk edildi. Mamak Belediyesi de tanker ve personel desteği sağlayarak çalışmalara katıldı.

MAMAK BELEDİYESİ ÇALIŞMALARA KATILDI

Öğle saatlerinde Kızılcahamam ilçesi Şahinler Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgârın etkisiyle hızla yayılan alevler, Bolu’nun Gerede ilçesi Demirler Köyü’ne kadar ulaştı. Söndürme çalışmalarına çevre illerden gelen destek ekipleri de katıldı. Eskişehir, Ankara, Çankırı, Düzce ve Zonguldak’tan gelen AFAD, jandarma, emniyet ve sağlık birimleri de olay yerinde yer aldı. Mamak Belediyesi, tanker ve personel desteği ile sahadaki çalışmalara katkı sağladı.

123 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan yangın, Bolu'nun Gerede ilçesine kadar geniş bir alana yayıldı. Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yangının kontrol altına alındığı, ancak tedbir amacıyla Demirler Köyü’ndeki 36 hanede yaşayan toplam 123 kişinin tahliye edildiği bildirildi. Yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan tüm hızıyla devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri