Mamak Belediyesinden kan bağışı kampanyası

Mamak Belediyesi, toplumsal duyarlılığı ve sağlık bilincini artırmak amacıyla bir kan bağışı kampanyası düzenledi. "Her Damla Kan, Bir Can" sloganıyla yola çıkan belediye personeli, kampanya kapsamında hem kan verdi hem de vatandaşları kan bağışı yapmaya teşvik etti. Bir gün süren etkinlik boyunca Mamak Belediyesi hizmet binası önünde kurulan kan bağışı aracı, hem çalışanların hem de ilçe sakinlerinin katılımıyla 28 ünite kan topladı.

Mamak Belediyesinin öncülük ettiği bu önemli çalışma, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personelin katılımıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in acil bir hasta için kan vermesi, personelin de bu kampanyaya büyük ilgi göstermesine ilham verdi. Başkan Şahin, insan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayarak, kan bağışı kampanyalarının önemine dikkat çekti.

Başkan Şahin, "Hastanelerimizin ve hastalarımızın kan ihtiyacı büyük. Sağlık koşullarına uygun olan herkesi kan bağışlamaya davet ediyoruz!" şeklinde konuştu.

Kampanya süresince duyarlılık gösteren Mamak Belediyesi personeli, vatandaşlara yönelik şu mesajları iletti: "Kan, bir canın kurtuluşu demektir. Bugün belki kan ihtiyacımız yok ama yarın bir gün sizin veya sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Kan bağışı yaparak gerçek bir iyilik yapabiliriz."

Mamak Belediyesinin kan bağışı kampanyası, toplum sağlığına verilen önemi bir kez daha ortaya koydu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri