Mamak Belediyesinden veteriner hekimlerine çağrı!

Mamak Belediyesi, sokak hayvanları konusunda daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, veteriner hekimlere önemli bir çağrıda bulundu. Belediye yetkilileri, sokaklarda yaşayan binlerce can dostunun sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için daha fazla veteriner desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Ankara'nın en fazla sokak hayvanına sahip ilçelerinden biri olan Mamak, hemşehrilerinin sokak hayvanları ile ilgili yaşadığı farklı sorunları göz önünde bulundurarak, yeni bir projeye imza atıyor. Mamak Belediyesi, hemşehrilerinin sokak hayvanlarına yönelik iki farklı yaklaşımını dengede tutmayı hedefliyor. Sokak hayvanlarının sağlık ve güvenliğini sağlamak için kısırlaştırma, kontrol ve mama desteği gibi önlemleri içeren bir program başlatıldı.

"HAYVANLARIN YAŞAMASINI SAĞLAMAK, İNANCIMIZ VE GELENEKLERİMİZLE UYUMLUDUR"

Belediyeden yapılan açıklamada, “Sokakta saldırgan davranışlar sergileyen köpeklerin açlık, şiddet veya güvensizlik gibi nedenlerden dolayı bu şekilde davrandığını biliyoruz. Anadolu kültürümüzde hayvanlara bakmak ve onlara yardım etmek, geleneksel bir değerimizdir. Hayvanların yaşamasını sağlamak, inancımız ve geleneklerimizle uyumludur.” denildi.

Mamak Belediyesi, veteriner hekimlerden destek talep ediyor ve bu projeyi hayata geçirebilmek için uzmanların katılımını bekliyor. Belediye yetkilileri, sokak hayvanlarıyla birlikte güvenli ve huzurlu bir yaşam sağlamak için veteriner hekimlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de “Sokaktaki hiçbir canlının ölüme terk edilmesini istemiyoruz. Onlara hak ettikleri hayatı sunmak ve kısırlaştırma gibi yöntemlerle kontrollü bir yaşam sağlamayı amaçlıyoruz. Bu görevi hep birlikte üstlenmek için veteriner hekimlerimizi Mamak’a davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri