Mamaklılar ilk uzay yolculuğu heyecanını yaşadı

Türkiye'nin tarihinde bir döneme imza atan Alper Gezeravcı'nın önderliğindeki Ax-3 misyonu, ülkedeki her kesimde büyük bir heyecanla takip edildi. Bu tarihi anı yaşamak isteyen aileler, çocukları ile birlikte Mamak'ın gökyüzüne açılan kapısı olan Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nde buluştu.

'Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz' programı kapsamında gerçekleşen etkinlik, çocuklara ve gençlere Türkiye'nin uzaya açılan kapısını keşfetme fırsatı sunarken, aynı zamanda bilgi yarışmaları ile dolu dolu geçen bir gün yaşattı.

TARİHİ ANA TANIKLIK EDİLDİ

Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nin 1. ve 2. deney alanlarında gerçekleştirilen incelemeler, ziyaretçilere uzay bilimine dair çeşitli bilgiler sunarken, simülatör ve planetaryum alanları unutulmaz deneyimlere ev sahipliği yaptı.

Ax-3 misyonunun başlayacağı saatlerde merakla bekleyen kalabalık, 00.49'da gerçekleşen fırlatma anında adeta nefesini tuttu. Anne babalar, çocukları ile birlikte tarihi anı izlemenin gururunu yaşarken, Alper Gezeravcı'nın Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak uzaya doğru ilerlemesi, ülkede yeni bir dönemin başlangıcını simgeledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri