Mamak'ta 'Faklı Perspektiflerden Afet Paneli' gerçekleştirildi

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Faklı Perspektiflerden Afet Paneli'nde, sinemanın afet bilincinin artırılmasındaki rolü üzerinde duruldu.

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Mamak Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, ANDA Başkanı Okan Tosun, Ankara Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nehir Varol, Oyuncu ve İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat ve Ankara İtfaiyesi katıldı.

Panelin açılışında konuşan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, felaketlerin önceden haber vermediğini, her daim hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, tek çarenin dürüst bir toplum yetiştirerek önlem almak olduğunu ifade etti.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, afetlerde alınan tedbirlerin yetersizliğine dikkat çekerek sinemanın bu alandaki önemine vurgu yaptı. Yılmaz, “Depremden sonra gördük ki Türkler iyilikte güçlü ancak tedbirde çaresiz. Sinema burada önemlidir” dedi. Ayrıca, Yılmaz, kentsel dönüşümde ahlaki dönüşümün gerekliliğine de işaret etti.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, afetlerde ve yaşanan yıkımlarda liyakatsizliğin büyük bir etken olduğunu belirtti. Tekbıyıkoğlu, “En büyük problemlerden biri hepimizin zengin olmak istemesi. Bu durum yapılan işi ahlaksızlaştırıyor, düzenin değişmesi gerek” dedi.

Sinemaya büyük görev düştüğünü ifade eden Tekbıyıkoğlu, “İzlediklerimiz kötü. Sinema sektörümüzün bu durumu düzeltmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ankara Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nehir Varol, afetlerde birlik olmanın önemine değinerek, “Müdahale kapasitemiz çok iyi. Burada önemli olan risklerin azaltılması. Liyakatli yöneticilerin vicdan sahibi olması gerek” dedi.

ANDA Başkanı Okan Tosun, planlı ve koordineli olmanın önemine dikkat çekti. Tosun, ANDA’nın 6 Şubat depremlerinde kısa sürede bölgeye intikal ederek yoğun bir çalışma sergilediğini belirtti ve “6 Şubat sabahı afet değil bir felaketle karşılaştık. Hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştık” dedi.

Oyuncu ve İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat, afet bölgelerinde koordinasyon sağlamak amacıyla İhtiyaç Haritası’nın kurulduğunu belirterek, “İhtiyaç Haritası, 6 Şubat depreminde deprem bölgesindeki valilikler ve sivil toplum kuruluşları gibi paydaşlarla birlikte hareket ederek bölge koordinasyonunu sağladı” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri