Mansur Yavaş 7 yeni Çocuk Etkinlik Merkezinin açılışını yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni Çocuk Etkinlik Merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi. Son dönemde çocuklara yönelik artan şiddet ve cinsel istismar vakalarına değinen Yavaş, "Çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarını kınıyor, suçluların adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sincan 100. Yıl, Susuz, Gölbaşı, Pursaklar, Serhat, Beytepe ve Demetevler Çocuk Etkinlik Merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, "Bugün 7 Çocuk Etkinlik Merkezinin açılışını yapıyoruz. Bu açılışlarla birlikte toplamda 29 merkeze ulaşmış bulunuyoruz. Hedefimiz 100 merkeze ulaşmak. Bu ay 3 merkezimizi daha açacağız. Çocuklarımız sadece ailelerin değil toplumumuzun en kıymetli varlıklarıdır" ifadelerini kullandı.

"SUÇLULARIN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMELERİNİ İSTİYORUZ"

Yavaş, "Son zamanlarda dijital mecralar çocuklar için ciddi tehlikeler oluşturuyor. Çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarını kınıyor, suçluların adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz. Bu konuda akademisyenler, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir çalıştay düzenleyip, 2025 yılı için kapsamlı bir eylem planı hazırlayacağız. Ayrıca aralık ayında geniş katılımlı bir ulusal çocuk sempozyumu düzenleyeceğiz. Sevgili aileler burada sizlere de çok iş düşüyor. Çocuklarınızda fark ettiğiniz olumsuz durumlar için 7 gün 24 saat belediyemize başvurabilirsiniz. Aile yaşam merkezlerindeki yetkililere başvurabilirsiniz. Psikolog, sosyolog ve sosyal çalışmalarımızla her zaman yanınızdayız. Eylül ayından beri 984 çocuğumuz bu merkezlerden faydalandı ve aktif kayıtlı bugünkü öğrenci sayımız 900’e ulaştı" dedi.

"KREŞ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Mansur Yavaş, "Tasarruf tedbirlerinde kreş yapılamayacağı ön görüldü. Bu durumu Mehmet Şimşek ve Murat Kurum ile görüştük. Biz kreş yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri