Mansur Yavaş açıkladı: Okulların kenarında çorba dahi dağıtmamıza izin verilmiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okulların kenarında öğrencilere çorba dağıtmalarına izin verilmediğini açıkladı. Yavaş, "Bunu da Ankara halkının bilmesi lazım" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde düzenlenen Eğitim Zirvesi’de çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Yavaş, okulların çevresinde öğrencilere çorba dağıtmalarına izin verilmediğini söyledi.

"ANKARA HALKININ BİLMESİ LAZIM"

Okullardaki yemek sorununu çözmek için müracaat ettiklerini açıklayan Yavaş, "Bırakın yemek vermeyi okulların kenarında çorba dahi dağıtmamıza izin verilmiyor. Bunu da Ankara halkının bilmesi lazım" dedi.

Yavaş, "En fazla öne çıktığımız konulardan birisi sosyal belediyecilik. Şu anda biz 220 bin aileye destek oluyoruz. 220 bin ailenin bütün çocukların hangi okulda okuyorlar, kaç yaşındalar görebiliyoruz. Bunlardan 16 bin kadarının servis ücretini ödüyoruz. Yine yaklaşık 30 bin öğrenciye günlük 55 lira harcayabileceği kantin kartı veriyoruz. İlçe belediye başkanlarımızla beraber okullarda yemek sorununu çözmek için müracaat ettiğimizde, bırakın yemek vermeyi okulların kenarında çorba dahi dağıtmamıza izin verilmiyor. Bunu da Ankara halkının bilmesi lazım. Ortaokul ve lisede okuyan bütün sosyal destek alan ailelerin çocuklarını ücretsiz taşıyoruz. Kırtasiye yardımı gibi birçok desteğimiz var. Sosyal destek alan ailelerin çocukları parasızlıktan, imkansızlıktan dolayı mahcup olmasın diye uğraşıyoruz. Yeter ki onlar bu ülke için bir şeyler üretsin" ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH OKULLAR TERTEMİZ OLUYORDUR"

Okullara temizlik desteği hakkında da konuşan Yavaş, ''450 okuldan talep geldi 83 tanesi izin verdi geri kalanı iptal etti. Hijyen malzemesi isteyen okulların 525 tanesini malzeme desteği verdik geri kalanını iptal etti. Yani yeter ki siz yapmayın pis kalırsa pis kalsın mantığıyla bu şekilde iptal edildi. İnşallah tertemiz oluyordur diyecek bir şeyimiz yok şu andaki durumu bilmiyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri