Mansur Yavaş: Ankara kültürünü bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilçe festivalleri aracılığıyla Ankara kültürünü dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 27. Uluslararası Beypazarı Festivali dolayısıyla Beypazarı'na geldi. Festival nedeniyle ziyaret ettiği Beypazarı Belediyesinde açıklamalarda bulunan Yavaş, "Amacımız Ankara'nın kültürünü bütün dünyaya tanıtmak" dedi.

CHP'li ilçe belediye başkanlarının da kendisine eşlik ettiğini belirten Yavaş, "Amacımız Ankara'nın kültürünü bütün dünyaya tanıtmak. Çünkü Ankara'nın tüm ilçelerinde kendine has çok farklı kültürler var. Bunu öncelikle Ankara'ya sonra da dünyaya tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Yavaş, "Çünkü Ankara'da yaşayan altı milyon insan olarak Ankara'da yaşayan değerleri onlar bilmezse biz bunu dışarıya da anlatamayız. Bu nedenle bugün gördüğümüz kadarıyla yoğun bir katılım var. Hep birlikte geldik ve aynı zamanda bütün hemen hemen ilçelerimizde de kendi festivalleri var. Onlara da katılmak suretiyle onların kültürünü de yoğun bir şekilde bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri