Mansur Yavaş, "Başkent Arıcılık Zirvesi"ne katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Başkent Arıcılık Zirvesi"nin açılışına katıldı. Başkan Yavaş burada yaptığı konuşmada arıların meyve sebze üretimindeki önemine değindi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Başkent Arıcılık Zirvesi"nin açılışına katıldı. Zirvede arıcılık ve tarımın ülkenin geleceği açısından kritik öneme sahip sektörler olduğunu vurgulayan Yavaş, “Arılar olmazsa döllenme gerçekleşmez, sebzeler ve meyveler yok olur. Gıda ithalatına bağımlı hale gelmek istemiyorsak, bu durumu ciddiye almalıyız.” dedi.

18-19 Ekim tarihlerinde Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen zirve sonrası Yavaş, fuar alanını ziyaret etti ve APİ Avrasya Toplantısı için uluslararası arıcı birlik başkanlarıyla bir araya geldi.

KIRSAL KALKINMANIN ÖNEMİ

Yavaş, zirvede kırsal kalkınmanın önemine değinerek, tarım ve hayvancılık projeleri hakkında bilgi verdi. Arıcılığın ve tarımın stratejik önemine dikkat çeken Yavaş, belediyenin üreticilere tohum, gübre ve sulama gibi desteklerle yardımcı olduğunu belirtti. Bu desteklerin, şehir merkezlerine göç eden çiftçilerin yeniden tarıma dönmesine katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, kadın üreticilere yönelik teşviklerin artırılması için kırsal kalkınma kooperatifleri kurulduğunu ekledi.

BİLİMSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİM

Yavaş, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilir bilimsel yöntemlerle yapılması gerektiğini vurguladı. “Babadan kalma yöntemlerle değil, bilimsel ve teknik yöntemlerle üretim yapmalıyız. Aksi takdirde uluslararası rekabette şansımız olmaz,” dedi. Ayrıca, sahte bal üretimi gibi sorunlara karşı üreticilerin birlik oluşturmasının önemine dikkat çekti.

Yavaş, yerli üretimin stratejik bir beka sorunu olduğunu hatırlatarak, Ukrayna-Rusya savaşının buğday tedarikinde yarattığı sıkıntılara da değindi. Tarım ve hayvancılığa destek verilmesi gerektiğini belirten Yavaş, “Dünyada kendi kendine yeten yedi ülkeden biri olma hedefimizi kaybetmemek için tarıma destek vermeliyiz. Üretimimizi artırmalı ve ithalata bağımlı kalmamalıyız.” dedi.

Toplantının sonunda, Yavaş, tarımın canlandırılması için projelere desteklerinin süreceğini belirterek zirveye katılan tüm üreticilere teşekkür etti.

TÜZÜN: "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TARIMSAL DESTEKLERİNİ VERİYORUZ"

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Türkiye’nin en büyük tarımsal desteklerini sağlayan belediye olduklarını vurguladı. Arıcılık faaliyetleri hakkında bilgi veren Tüzün, eğitim faaliyetleriyle sektördeki ihtiyaçları tespit ettiklerini belirtti.

Tüzün, Ankara'da Arıcılık Araştırma Eğitim ve Üretim Merkezi kurarak, yerli damızlık arı ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade etti. Kadın işletmecilere yönelik özel bir program başlattıklarını ve arıcıların daha fazla ürün elde etmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri