Mansur Yavaş: ''Özel halk otobüsünden yaşlıları indirirlerse o otobüsleri trafikten men ederiz''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara'nın açıklamalarına yanıt vererek "Özel halk otobüsünden yaşlıları indirirlerse o otobüsleri trafikten men ederiz." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara'nın dünkü açıklamalarına ilişkin sert konuştu.

"ZAM YAPMAK ÇOK KOLAY, ÜCRETSİZ TAŞIMAK İSTEMİYORLAR"

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da özel halk otobüslerinin 'ücretsiz taşıma kararını' sonlandırma açıklamalarına ilişkin görüşlerini paylaştı. Başkan Yavaş, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:: "Biz gelene kadar bir kuruş yardım desteği almıyorlardı. Sürekli bizden zam istediler. Para belediyeden çıkmıyor, halkta çıkıyor. Biz göreve başlamadan bilet satma ortalaması 1 dolar. 2013 yılından beri otobüs almamışlar. Biz 400 tane otobüs aldık hem de ucuz taşıma adına bu arkadaşlara destek olmaya başladık. Yeter ki emeklilere, yaşlılara, şehit ve gazi ailelerine müdahale etmesinler diye. Zam yapmak çok kolay, ücretsiz taşımak istemiyorlar. Mecliste aldığımız kararla 'Yeter ki 65 yaş üstünü taşıyın, biz size kişi başı ödeme yapalım:' diyoruz. Bu ödemeyi de yapıyoruz. Şimdi daha fazla istemeye başladılar ve kanunsuz bir şekilde belediye meclisinden önerge ile bunu çıkarmaya çalıştılar bize danışmadan. Bile bile önerge verdiler ve kanunsuz olduğu için benim yetkime tecavüz ettiği için veto edeceğim."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri