Mansur Yavaş seçim ziyaretlerine baba ocağından devam etti!

Cumhuriyet Halk Partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Yavaş, baba ocağı Beypazarı'na giderek Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı.

Beypazarı'ndaki açılışta yoğun bir ilgiyle karşılanan Mansur Yavaş 10 yıl Beypazarı'nda belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, kent kültürünü korurken turizmle ilgili yeni bir ekonomik potansiyel oluşturduklarını belirtti.

BEYPAZARI'NDA YAPILAN ÇALIŞMALAR TAKDİR TOPLADI

Yavaş, yaptıkları çalışmaların takdir gördüğünü ve birçok yerden ziyaretçilerin Beypazarı modelini incelemeye geldiğini söyledi. Ankara'ya giden çift yol, Sanayi Çarşısı'nın çift yolunu ve Ankara girişinin çift yolunu kendilerinin yaptığını vurgulayarak, bu hizmetlerin standart hizmetler olduğunu ancak asıl önemli olanın insanları birleştirmek, farklı düşüncelere saygı duymak olduğunu ifade etti. Beton ve plastik odaklı bir anlayışın Beypazarı'nın turizm potansiyelini anlamadığını belirterek, Beypazarı'nın turizmle ilgili kalkınmasının önemine vurgu yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI HÜKMETMEZ

Mansur Yavaş, son 5 yılda Ankara'da eski dönemlerde yapılan kadar çok asfalt döküp, kavşak inşa ettiklerini ve 25 yılda yapılan yeşil alan miktarını beş yılda Ankara'ya kazandırdıklarını belirtti. Belediye başkanının, kamu görevlisinden tek farkının seçimle gelmesi gerektiğini vurgulayan Yavaş, belediye başkanlığının millete hükmetme pozisyonu olmadığını, hizmet etme pozisyonu olduğunu söyledi. Kamuda çalışanlar gibi davrandıklarını ve bu nedenle bazılarının şaşırdığını, halkın ise bunu benimsediğini ifade eden Yavaş, yılda bir kez televizyona çıktığını, gazetelere demeç vermediğini, sadece sosyal medyadan yaptıkları işleri anlattığını belirterek, seçim bitince rozetini çıkardıklarını ve oy vermeyenlerle ilgili olumsuz tek bir açıklamalarının olmadığını söyledi.

HERKESE EŞİT HİZMET GÖTÜRDÜK

Mansur Yavaş, son beş yılda Ankara'nın her yerine eşit hizmet verdiğini ve Ankara halkının uzun yıllar sonra bir hemşehrisini seçtiğini, bu fırsatı en ücra köşelere hizmet götürmek için kullandıklarını ifade etti. Hangi bölgeye oy verildiğinin önemli olmadığını, önemli olanın insanların sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Yavaş, bir köyde kanalizasyon sıkıntısı varsa, çocukların bu ortamda oynadığını gördüklerinde hangi partiye oy verdiklerinin önemi olmadığını, önemli olanın sağlık olduğunu söyledi. Yavaş, işbaşına geldiklerinde yüzlerce köyde su sıkıntısı olduğunu belirterek, bu sorunları çözmek için çalıştıklarını dile getirdi.

"ÇALIYOR AMA ÇALIŞIYOR" SÖYLEMİ ARTIK GEÇERLİ DEĞİL

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantılarını ve ihaleleri canlı yayınladıklarını belirterek, Beypazarı'nda yaptıkları çalışmaların Türkiye'ye örnek olduğunu ve şimdi daha büyük projelere imza atacaklarını söyledi. Şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışı benimsediklerini ve her harcamanın hesabını verdiklerini vurgulayan Yavaş, tüm harcamaları web sitesinde detaylı olarak açıkladıklarını belirtti ve her şeyin açık olduğunu ifade etti. Seçim afişlerine yönelik eleştirilere 'Benim adım Mansur Yavaş' diyerek cevap verdi ve bu pankartların belediyenin parası olmadığını açıkladı. Seçim harcamalarının da şeffaf bir şekilde internetten yayınlanacağını belirten Yavaş, belediye başkanlarının mal beyanlarını açıklaması gerektiğini ve bunun halkın hakkı olduğunu söyledi. Ayrıca, açık ihalelerle Ankara'da şeffaf bir yönetim anlayışı oluşturduklarını ve "Çalıyor ama çalışıyor" söyleminin artık geçerli olmadığını ifade etti.

BEYPAZARI'NA SU GETİRİLECEK

Yavaş, "Çöp projemiz yok" diyerek Ankara halkını zengin etmeye söz verdiğini belirtti. Tüm harcamaların Ankara halkı için olduğunu vurgulayan Yavaş, yurt dışından bitki getirmediğini ve her harcamanın halkın yararına olduğunu ifade etti. Beypazarlılarla aile yaşam merkezi, e-spor merkezi, sera, engelli ve yaşlı bakım evi gibi hizmetleri buluşturduklarını söyleyen Yavaş, Çamlıdere'den Beypazarı'na su getirme projesinin ihaleye çıkacağını müjdeledi. 57 mahallenin asbestli su borularını yenilediklerini ve 142 kilometre yeni içme suyu hattı yapıldığını belirten Yavaş, Beypazarı'na bir dizi altyapı ve sosyal hizmet projesi gerçekleştirdiklerini söyledi: Kent Tarihi Müzesi, 70. Yıl Bulvarı park alanı, kreş, ücretsiz internet, yangın söndürme tankerleri gibi.

Kırsal kalkınma desteklerinden de bahseden Yavaş, Beypazarı'nda çiftçilere tohum, mazot, sıvı gübre ve sebze fidesi desteği sağladıklarını ve havuç dikim ve söküm makinelerini Beypazarlı çiftçilerle buluşturacaklarını müjdeledi.

MİLYARLARI ÇÖP PROJELERE ATMAK GERÇEK BELEDİYECİLİK DEĞİL

Yavaş, Başkent Kart aracılığıyla paketlerle yapılan sosyal desteğe son verdiklerini vurgulayarak, 32 bin emekliye de destek olduklarını belirtti. Zor şartlarda yaşamalarına izin vermeyeceklerini ve en büyük belediyeciliğin bu olduğunu dile getiren Yavaş, kentteki insanların geçinemediği, zor durumda olduğu zamanlarda milyarları çöp projelere gömmenin gerçek belediyecilik olmadığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri