Mansur Yavaş, 'Sivil Toplum Buluşmaları' kapsamında konuştu: Ankara halkının aleyhine çalışan herkes siyaseten bitmeye mahkûmdur

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Sivil Toplum Buluşmaları" kapsamında Ankara Kent Konseyi (AKK) gönüllüsü muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Başkan Yavaş, muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda, kent yönetiminde muhtarların önemine vurgu yaparak, yerel yönetimde şeffaflık ve katılımın önemini belirtti.

Toplantıda konuşan Başkan Yavaş, "Muhtarsız bir kent yönetilmez. Göremeyiz, duyamayız, sizler olmazsanız haberimiz olmaz. Bence bir belediye başkanının farkı şu olmalı; oradaki köyde kanalizasyon açıktan akarken, o çocuklar o suyun kenarında oyun oynarken hastalık kapma riski varken, o su toprağın altını zehirlerken kalkıp çılgın projem var diye biz bu paraları başka yere harcayamazdık. Önceliğimiz insan sağlığı, insan hayatı” dedi.

Ankara Kent Konseyi Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda düzenlenen buluşmada, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Önder Yanmaz, Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Muammer Köksal ve AKK gönüllüsü muhtarlar hazır bulundu.

“MUHTARSIZ BİR KENT YÖNETİLMEZ”

Başkan Yavaş, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, " Zaman zaman sizlere mesaj attık; ‘darda kalan varsa, üşüyen varsa bunun vebali hepimizindir mutlaka bize bildirin o mağduriyeti giderelim iş birliği yapalım’ diye…” şeklinde konuştu.

Başkan Yavaş, muhtarlarla yaptığı toplantılar ve yürütülen projelerle ilgili detaylı bilgi paylaşarak, Ankara'nın kırsal bölgelerindeki sorunların çözümüne yönelik çalışmalarını anlattı.

“ANKARA HALKININ ALEYHİNE ÇALIŞAN HERKES SİYASETEN BİTMEYE MAHKÛMDUR”

Önceliğinin her zaman insan sağlığı olduğunu belirten Yavaş, "Sizlere hizmet etmek için buradayız. İnşallah önümüzdeki 5 yıl Ankara halkına sizlerin desteği ile artık belediye meclisinde çoğunluk olmak suretiyle engellemeleri de ortadan kaldıracağız. Ankara’nın arıtma tesisi var, kapasitesi 750 bin metreküp… 2010 yılından beri hiçbir şey yapmamışlar. Gelir gelmez insan sağlığını ilgilendiriyor diye el attık. Projesini ihalesini yaptık. Mecliste 8 aydır bekletiyorlar. O kadar parayı gösterişli kulelere, kapılara harcamak yerine biz öncelikle insan sağlığını, insan hayatını düşünüyoruz. İnşallah 1 Nisan’dan itibaren mecliste bu çoğunlukları da kalmayacak. Ankara halkının aleyhine çalışan herkes siyaseten bitmeye mahkûmdur." ifadelerini kullandı.

HALİL İBRAHİM YILMAZ'DAN ŞEFFAFLIK VURGUSU

Toplantıda konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Başkan Yavaş'ın yerel yönetim anlayışını övgüyle karşılayarak, şeffaflık ve katılımın önemine vurgu yaptı. Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Muammer Köksal ise Başkan Yavaş'a, garibanlara ve çiftçilere yönelik yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Başkan Yavaş'ın muhtarlarla gerçekleştirdiği bu buluşma, Ankara'da sivil toplumla diyalog ve katılımın önemine dikkat çeken bir etkinlik olarak kayda geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri