Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan Keçiörenlilerle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkan Adayı Mesut Özarslan, Keçiören'de gerçekleştirdikleri buluşma programında hemşehrileriyle bir araya geldi.

Mansur Yavaş, Keçiören'in trafik sorununu çözecek olan Fatih Köprüsü Projesi'nin protokol imzalaması gerektiğini ve bunun için 2 yıldır beklediklerini ifade etti. "Gerekirse yerin altından tünelle geçip, illa ki orayı rahatlatacağım" diyen Yavaş, belediye başkanı olarak kentin annesi, babası olduğunu ve ihtiyacı olan hemşehrilerinin yanında olmanın boynunun borcu olduğunu belirtti.

Yavaş, kendisine "Baba" diye seslenen bir vatandaşa, bir belediye başkanının kentin babası, annesi, kardeşi, evladı olduğunu söyleyerek cevap verdi. Göreve geldiğinde ilçe belediye başkanlarına iş birliği çağrısı yaptığını ancak çoğundan olumlu bir dönüş alamadığını dile getirdi. Ankara halkının hakları için Cumhurbaşkanı ve bakanlarla görüşmeler yaptığını vurgulayan Yavaş, "Bir yerim mi eksik? Sonuçta Ankara halkının yararına olan işler için görüşüyorum, onları talep ediyorum, onun yetkisinde olan şeyleri istiyorum. Peki sizler neden Ankara halkının seçtiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını yok sayıyorsunuz" dedi.

Belediye başkanı olarak halka hesap verdiklerini belirten Yavaş, israf edilmiş tek bir yatırımları olmadığını ve kırsal kalkınma ile sosyal destek projelerini hayata geçirdiklerini ifade etti. Yavaş, "Biz bir kentin annesi, babasıysak; kentimizde yaşayan, desteğe ihtiyacı olan aileleri gözetmek ve yanlarında olmak boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.

Keçiörenlilerin yaşadığı trafik sıkıntısı hakkında da konuşan Yavaş, Fatih Köprüsü projesi için Ankara Üniversitesi ile imzalanması gereken protokolün 2 yıldır beklediğini belirtti. Gerekirse yer altından tünelle geçeceklerini söyledi. Keçiören-Ovacık Metrosu projesinin tamamlandığını vurgulayan Yavaş, bakım istasyonu için Keçiören Belediyesinden yer istediklerini ancak verilmediğini dile getirdi. Yavaş, İstanbul'da metro yarıştırılırken Ankara'nın suçu ne olduğunu sorgulayarak, 2024 bütçesine yetersiz bir miktarın konulduğunu ve bununla Havaalanı Metrosu yapılacağı iddiasının saçma olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri