Mansur Yavaş'tan çocuklar için dijital risk uyarıları sürüyor: Korkuya teslim olmayan bir dünya inşa etmek hepimizin sorumluluğu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çocukların dijital dünyanın risklerine karşı korunmasının önemine dikkat çekti.

Mansur Yavaş, 11 EKim Dünya Kız Çocukları Günü'nde sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, dijital dünyada çocukların karşı karşıya kalabileceği tehlikelere karşı toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

"Çocuklarımızın güvenliği ve sağlıklı bir geleceğe adım atması için bilinçli hareket etmeliyiz. Hem dijital hem de gerçek dünyada onların yanında olmalıyız." diyen Yavaş, ebeveynlere ve eğitimcilere, çocukların internet kullanımında rehberlik etmenin önemini hatırlattı.

Yavaş, "Korkuya teslim olmayan, güvenli ve bilinçli bir dünya inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğudur" diyerek, teknoloji kullanımının kontrollü ve güvenli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtti. Belediye olarak bu konuda çeşitli farkındalık projeleri hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), bugün çocukların internet ortamında karşılaştıkları riskleri ve bu konularda, yerel yönetimler ile kamu otoritelerinin sorumluluklarını ele almak amacıyla "Geleceğe Yön Veren Dijitalde Güven-siz-siniz" çalıştayı düzenlemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri