Mansur Yavaş’tan su isteyen vatandaş suyu göremeden vefat etti

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yaşayan Sadık Şafak, Mansur Yavaş’a su talebinde bulunmuştu. "Suyu getirin, böbreğimi vermeye razıyım" diyen Şafak, suyu göremeden hayatını kaybetti. Yavaş'ın, "Allah'ın suyundan para mı kazanılır" şeklindeki sözleri, köylüyü susuz bıraktığı gerekçesiyle eleştirilere yol açıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın "Susuz köy kalmayacak" vaadi, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar için bir türlü hayata geçirilemiyor. Üç yıl önce su talebinde bulunan Sadık Şafak, maalesef suyun gelmesini göremeden aramızdan ayrıldı.

ANKARA’DA TEMEL HİZMET SORUNLARI ARTIYOR

Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlanan Yavaş, Ankara'da vatandaşların temel hizmetleri almakta zorlandığını belirtiyor. Toplu taşıma, trafik ve altyapı sorunları artarak devam ederken, kırsal bölgelerdeki su sıkıntıları hala çözülemiyor. Yavaş'ın “Susuz köy kalmayacak” sözleri, diğer vaatleri gibi hâlâ yerine getirilmeyi bekliyor.

"ALLAH RIZASI İÇİN SU İSTİYORUZ"

Nallıhan'daki Aşağı Kavacık Mahallesi'nde yaşayanlar, merkeze 7 kilometre mesafede olmalarına rağmen yıllardır su çilesi çekiyor. Sadık Şafak, 2022'de yaptığı açıklamada, "Allah rızası için su istiyoruz. Böbreğimi vermeye razıyım. 70 yaşındayım, bir lokma suya ihtiyacımız var. Çok mağduruz," demişti. Ancak, suyun gelmesini göremeden vefat etti.

"KÖYLÜ, ESKİ ÇAĞDA YAŞIYOR"

Kavacık Mahallesi muhtarı Hayati Karabulut, su sıkıntısıyla ilgili olarak Yavaş’a sert eleştirilerde bulundu. Karabulut, “48 hanemiz var ama su yok. 'ASKİ'ye git, dilekçe ver' demekle hayatımız geçiyor. Mühendisler geliyor, inceleme yapıyor ve 'Su var' diyorlar. Ancak, ASKİ görevlileri 'Su yok' diyor. Bahaneler tükenmiyor. Aşağıbalca, Tekke ve Kulu köylerine de su verilmedi. Köylü, eski çağda yaşıyor ve taşıma suyla hayata tutunmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

VERİLEN VAATLERİN HİÇBİRİ TUTULMADI

Karabulut, Yavaş’a ulaşma çabalarının sonuçsuz kaldığını ve kendisinin vatandaşlarla ilgilenmekten çok başka işlerle meşgul olduğunu dile getirdi. “Verilen vaatlerin hiçbiri tutulmadı. 'Su Allah'ın nimetidir' denildi ama fahiş fiyata taşıma su satılıyor. Tankerle suyun maliyeti 2 bin 250 lira. Köylü bunu nasıl ödeyecek?” diye sordu.

"SUYU GÖREYİM, ADAK KESECEĞİM"

Sadık Şafak, suyu görmeyi çok istediğini belirterek, "Suyu göreyim, adak keseceğim" diyordu. Ancak, gırtlak kanserine yakalandı ve suyu göremeden vefat etti. “Çok çabaladık ama maalesef suyu göremeden aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin.” dedi muhtar Karabulut.

ANKARA’DAKİ SORUNLAR SÜRÜYOR

Ankara halkı, Yavaş’tan verilen vaatlerin yerine getirilmesini bekliyor. 58 kilometre metro sözüne rağmen, temeli atılan tek bir metro projesi bulunmuyor. Trafik sorunları ve toplu taşıma aksaklıkları artarken, temizlenmeyen mazgallar nedeniyle yedi vatandaş hayatını kaybetti. Suyu ve kanalizasyonu olmayan köylerde yaşayanlar, insani koşullarda yaşamaya çalışıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri