Mansur Yavaş'tan TUSAŞ'a saldırı açıklaması: "Yetkim dahilinde veya değil, terörle son nefesime kadar savaşacağım"

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Tesisleri'nde bugün yaşanan terör saldırısı büyük yankı uyandırdı. Saldırının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından terörü lanetleyen bir mesaj paylaşmıştı. Mansur Yavaş, kendisine endişesini aktaran bir vatandaşa X hesabı üzerinden cevap verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şehit ve yaralıların bulunduğunu duyurdu. Yerlikaya, saldırının terör örgütü tarafından düzenlendiğini belirtirken, olayın tüm boyutlarıyla soruşturulduğunu ifade etti.

Saldırının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından terörü lanetleyen bir mesaj paylaştı. Ancak bir sosyal medya kullanıcısı Yavaş'ın paylaşımına cevap vererek endişesini aktardı. "Çatışma hala devam ediyor, babam da dahil binlerce kişi fabrikada şu anda nasıl tahliye edilecekler? Haber alamıyoruz ve siz sadece bu mesajı mı yayınlıyorsunuz Mansur Bey?" ifadelerini kullanan bir kadın, içeridekilerin tahliyesi konusunda endişelerini dile getirdi.

Başkan Yavaş, bu endişeye kayıtsız kalmayarak kullanıcıya yanıt verdi: "Bengisu evladım, endişelerinizi ve hislerinizi çok iyi anlıyorum. Yetkililerin tahliye sürecini en hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştireceğine inanıyorum. Yetkim dahilinde veya değil, terörle son nefesime kadar savaşacağım, şüphen olmasın. Dualarımız sizinle ve içerideki herkesin sağ salim çıkması için."

Olay yerinden alınan bilgilere göre, TUSAŞ'ta şu ana kadar üç ayrı patlama meydana geldi ve güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar hala sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri