Medyadaki dijital dönüşüm iyi değerlendirilmeli! TSYD ve BİK bir şanstır!

Genel Yayın Yönetmenimiz ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Kemal Erkılıç, Ankara sporunu ve TSYD Ankara çalışmalarını anlattı.

ÖZEL RÖPORTAJ: SAMET EKER

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’ne katılan 8 yeni üyenin rozet takma töreninde bulunan anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç, Başkent’teki üye sayısının toplam 180’e ulaştığını söyledi.

Gençlik Parkı’nda yer alan dernek çatısı altında Ankara sporuna önemli katkıları olmuş emekli, çalışan çok sayıda gazetecinin yer aldığına dikkati çeken TSYD Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Kemal Erkılıç, “Tecrübeli meslek büyüklerimiz ile genç meslektaşlarımız kaynaşıyor. TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’in de önemsediği konulardan biri. Gençler ne kadar çok görev alırsa hem Türk sporuna hem de Ankara sporuna o ölçüde katkı sağlanmış olur.” dedi.

"MEDYADAKİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM BİR ŞANS…"

Ankara sporunun çok farklı branşlarda yükselişte olduğunu ama Ankara futbolunun her yıl çok benzer sorunlarla gerilediğini ifade eden Orhan Kemal Erkılıç, “Ankara futbolunun bu sancılı sürecinde tabii ki spor yazarlarına önemli görevler düşüyor. Başkent’te TRT ve Anadolu Ajansı’nın varlığı mesleki açısından önemli. Yine aynı şekilde önemli haber ajanslarımız ve televizyonlarımız meslektaşlarımıza iş imkânı sunuyor. Bununla birlikte özellikle internet medyasında da Basın İlan Kurumu (BİK) öncülüğünde başlayan olumlu bir süreç var. Bu olumlu süreçte gazeteci arkadaşlarımıza, genç meslektaşlarımıza, mesleğe yeni başlayan çok sayıda gazeteciye tecrübe kapısı açılmış oldu. Doğrusu öyle ya da böyle meslekte bir hareketlilik yaşanıyor. Bu çok kıymetli. İnternet medyası da BİK’in başlattığı dijital dönüşüm sayesinde kaliteye ve yatırıma yöneldi. Artık gazeteciler için çalışacak bir alan daha resmen açılmış oldu. Bu anlamda Türkiye Spor Yazarları Derneği de spor medyasının gelişmesi ve büyümesi için çalışıyor. Tüm bunların öneminin farkına varmalı, kalitenin hakkını vermeliyiz” diye konuştu.

SALON SPORLARINDA BÜYÜK MARKALAR VAR

Salon sporlarında Ankara’nın şanslı kentlerden olduğunu ifade eden Orhan Kemal Erkılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Voleybolda Halkbank, Ziraat Bankkart ve Karayolları gibi önemli markalar var. Basketbol da yine aynı şekilde Türk Telekom öncü bir rol üstleniyor. Kadın basketbolunda BOTAŞ, Orman Genel Müdürlüğü, Çankaya Üniversitesi, Nesibe Aydın gibi yine önemli markalarımız bulunuyor. Bireysel sporlarda olimpiyatlara giden isimler var. Aynı şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesinin de spora ve sporcuya büyük yatırımları oldu, oluyor. Futbolu stadyum yaparak değil; alt yapıları güçlendirerek daha çok çocuğun, gencin spor yapmasını sağlayarak yapabiliriz. Futbolda herkesin radikal kararlar alması gerekiyor. Gazeteciler taraftar oldu, taraftarlar yönetici oldu. Antrenörler menajer, menajerler gazeteci oldu… Roller değişti, karmaşa yaşandı ve çok ciddi anlamda kalite düştü maalesef…”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri