Meşhur Beypazarı baklavasına ilgi büyük!

Ankara'nın doğal güzellikleri ve tarihi atmosferiyle ünlü ilçesi Beypazarı, Kurban Bayramı öncesi yoğun bir hazırlık sürecine girdi. Özellikle Beypazarı'na özgü 80 katlı baklavalar, Türkiye genelinden gelen talepleri karşılamak için üreticilerin titiz çalışmalarıyla hazırlanıyor.

Beypazarı'na has yöntemlerle üretilen ve cevizli taş fırın baklavalarıyla tanınan Altan Değirmencioğlu, "Beypazarı Baklavası 80 katlı olur. Bizim baklavalarımızda nişasta kullanılmaz, tamamen doğal yöntemlerle taş fırında pişer ve özgün lezzeti buradan gelir" dedi. Değirmencioğlu, bu yıl bayram öncesi 350-400 tepsi baklava siparişi aldıklarını belirtti.

Beypazarı'nın gastronomik zenginliklerinden bir diğeri ise Beypazarı Kurusu olarak biliniyor. Çayın vazgeçilmez eşlikçisi olan bu galeta türü ürün, özellikle 6 ay boyunca tazeliğini koruyarak Türkiye genelinde popülerlik kazanmış durumda.

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, ilçenin yöresel lezzetlerini tatmak isteyenleri Beypazarı'na davet ederek, "Beypazarı'nın meşhur 80 katlı baklavasını ve özel lezzetlerini keşfetmek için herkesi ilçemize bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri