Meteoroloji uyardı: Ankara'da kuvvetli sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini açıkladı. Açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Meteoroloji'nin yaptığı açıklamaya göre, bu gece saatlerinden sonra Eskişehir'in güney ve doğusu ile Ankara'da kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Yarın ilk saatlerden itibaren ise Konya'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinden itibaren ise Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman'da yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmalarını istedi.

Yetkililer, yağışların ani ve şiddetli olabileceği uyarısında bulunarak, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Ayrıca, sürücülerin de yağışlı havalarda trafikte dikkatli olmaları ve hızlarını düşürmeleri gerektiği hatırlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri