Microsoft Türkiye'den 'Kamuda Siber Güvenlik' programı

Microsoft Türkiye, bugün Ankara Marriott Hotel’de 'Kamuda Siber Güvenlik' konulu bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, Microsoft yöneticilerini, kamu & özel sektör paydaşlarını ve teknoloji liderlerini bir araya getirdi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, 'Kamuda Siber Güvenlik' etkinliğinde Türkiye'yi teknolojiyle kalkınan ülkeler arasında önde gelen bir konuma getirme hedeflerini vurguladı. Microsoft'un yıllık 27 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımının bulut ve yapay zeka gibi ileri teknolojilere odaklandığını belirtti.

Organizasyon kapsamında siber güvenlik & siber dayanıklılık, güvenlik operasyonlarının dönüşümü, bulut & yapay zeka & veri alanında yönetim ve regülasyonlar, sorumlu & yaratıcı yapay zeka, yeni nesil kodlama platformları gibi teknoloji dünyasının gündem maddeleri, uzmanlar tarafından canlı demolar eşliğinde değerlendirildi.

''MİCROSOFT TÜRKİYE'YE 500 MİLYON DOLARDAN FAZLA SERMAYE GETİRDİ''

Levent Özbilgin, açılış konuşmasında Microsoft’un Türkiye’deki 30. yılını kutladığına dikkat çekerek, Microsoft Türkiye'nin bu süreçte yaptığı faaliyetleri değerlendirdi. Özbilgin, Türkiye’de yarattıkları katma değerin önemli bir kısmını eğitim alanına yönelik çalışmaları oluşturduğunu belirtti. Microsoft Türkiye'nin bölgesel bir operasyon merkezi olduğunu ve Türkiye'ye 500 milyon dolardan fazla sermaye getirdiğini vurgulayan Özbilgin, Microsoft Türkiye'nin yatırımlarıyla hem kamu hem özel sektörde çözüm üreten platformlar yarattığını ifade etti.

''YAPAY ZEKA GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT''

Özbilgin, Türkiye'yi teknolojiyle kalkınan ülkeler arasında zirveye taşımayı hedeflediklerini vurgulayarak, bu doğrultuda özellikle hibrit ve hiper ölçekli bulut kullanımını mümkün kılmak için altyapı ve ekosistem oluşturmaya yatırım yaptıklarını belirtti. Microsoft'un, dünyada çalışan en büyük ölçekli bulut olan Microsoft Azure'da ileri model yapay zeka uygulamalarının trilyonlarca parametreyi gerçek zamanlı olarak hesapladığına dikkat çeken Özbilgin, bu başarının arkasında Microsoft'un yılda 27 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yaptığı gerçeğinin olduğunu vurguladı. 2023 yılında Türkiye'de kamu ve özel sektör arasında teknolojiye harcanan bütçenin sadece 4.1 milyar dolar olduğunu belirten Özbilgin, bu rakamın yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Özbilgin, yapay zekanın gelişmekte olan ülkeler için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, bu avantajın zaman kaybetmeden kullanılması gerektiğini söyledi. Microsoft Türkiye olarak yapay zeka ve bulut gibi ileri teknolojilerin Türkiye'nin ulusal rekabet gücüne katkı sağlaması için çalıştıklarını belirterek, bu amaçla milli veri egemenliğini ön planda tutacak dengeli bir regülatif yaklaşımın geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri