Milli mücadele ateşi Keçiören'de yakıldı!

Ankara Keçiören Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Ankuva Bisiklet Takımı ile yola çıkarılan Milli Mücadele Ateşi, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden toprak ve Türk bayrakları ile birlikte Ankara'ya getirildi. Toplamda 13 sporcu ve 6 kişilik bir ekipten oluşan Ankuva Bisiklet Takımı, Samsun'dan yola çıkarak Milli Mücadele rotasını izleyerek Ankara'ya ulaştı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti'den Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçen Keçiören'de, değişim rüzgarları esmeye başladı. Keçiören Belediyesi'nin yeni başkanı Dr. Mesut Özarslan, sosyal belediyeciliği ilçeye benimsetmek amacıyla bir dizi yenilikçi programlar düzenliyor. Bu bağlamda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Milli Mücadele Ateşi’nin yakıldığı şehirlerden toplanan toprak ve Türk bayrakları Ankara'ya getirildi. Ankuva Bisiklet Takımı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele’yi başlatmak için adım attığı Amasya, Mecitözü, Çorum ve Kırıkkale rotasını takip ederek, 520 kilometrelik yolculuk sonunda 19 Mayıs tarihinde Keçiören'e ulaştı.

Keçiören Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlik programı şu şekilde gerçekleşti:

  • Saat 13.00-14.30 arasında e-spor etkinliği finali canlı yayını
  • 15.00-16.00 arasında Eda Ulutaş Şahin pop müzik grubu gösterisi
  • 18.30-19.00 arasında AFTAT Halk Oyunları Topluluğu tarafından Bilecik ve Azerbaycan yöresi gösterileri ile bayrak dansı gösterisi
  • 19.00-20.00 arasında Veli Erdem Karakülah konseri
  • 20.00'de bando eşliğinde Gençlik Alayı yürüyüşü
  • 21.00'de Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş konseri

Keçiören Belediyesi'nin bu coşkulu etkinlikleri, ilçede 19 Mayıs ruhunu yeniden canlandırırken, gençleri ve vatandaşları bir araya getirdi. Başkan Dr. Mesut Özarslan, etkinliklerin Keçiören halkı için anlamlı ve unutulmaz anlar yaşattığını belirterek, katılım gösteren herkese teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri