Mogan Gölü temizleniyor!

Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölü'nü eski doğal ve temiz görünümüne kavuşturmak amacıyla geniş çaplı bir temizlik çalışmasına start verdi. Özellikle Sukesen Deresi'nin göle döküldüğü bölgede yıllar içinde biriken atıklar, belediye ekipleri tarafından titizlikle temizleniyor.

Mogan Gölü'nü temizleme çalışmaları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alınan izinler doğrultusunda yürütülüyor. Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde sürdürülen bu faaliyetler, Mogan Gölü'nün doğal ekosistemine zarar vermeden, gölü besleyen kaynaklardan gelen birikintileri temizleme amacı taşıyor. Bu süreçte bölgedeki canlıların korunmasına da özel önem gösteriliyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) de araç desteği sağlayarak çalışmalara katkıda bulunuyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, temizlik çalışmalarıyla ilgili “Mogan Gölü, Gölbaşı’mızın en önemli doğal varlıklarından biridir. Hem ilçemizin turizm potansiyelini artıran hem de doğal güzelliğiyle hepimizin kıymetini bildiği bir değerdir. Bugün burada başlattığımız temizlik çalışmalarıyla gölümüzü eski berrak ve temiz haline döndürmeyi hedefliyoruz. Doğaya zarar vermeden, çevredeki canlıları koruyarak bu çalışmayı titizlikle sürdüreceğiz. Amacımız, bize emanet olan Mogan Gölü’nü gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakmak” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri