Mucurlular Derneği Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılını Kutladı

Ankara’da yaşayan Mucurluları tek bir çatı altında toplayan Mucurlular Derneği, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 108. yıl dönümü dolayısıyla “Çanakkale Şehitleri”ni anma programı düzenledi. Anma programı yoğun katlımla gerçekleşti.

Mucurlular Derneği Başkanı Veysel Eken: Farklı partilerden aday adayı olan ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olan hemşerilerimiz var. Biz Mucurlular Derneği olarak var gücümüzle aday adaylarımızın yanındayız. Seçim sürecinde aday gösterilmeleri ve seçilmeleri için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Kırşehirli olmak bunu gerektirir” dedi.

Ankara’da yaşayan Mucurluları tek bir çatı altında toplayan Mucurlular Derneği, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 108. yıl dönümü dolayısıyla “Çanakkale Şehitleri”ni anma programı düzenledi. Gerçekleşen yemekli toplantıya Kırşehirliler yoğun katılım gösterdi.

Gerçekleşen gecede Kırşehirli akademisyen Prof. Dr. Galip Eken ve Araştırmacı Yazar Baki Yaşar Altınok, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma gününde, Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığını Kırşehirlilere anlatarak önemli anekdotlar paylaştılar.

DÜZENLENEN GECEYE ÜST DÜZEY KATILIM

Mucurlular Derneği Başkanı Veysel Eken ve yönetim kurulu üyelerinin düzenlediği muhteşem programa Kırşehirli İş İnsanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal, Kırşehirliler Vakfı Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kırşehirli Sanayici ve iş insanları Derneği Başkanı ve Anadolu Gazetesi Sahibi Ali Çetin, Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütü başkanları ve Kırşehirliler iştirak etti.

YAKUP TÜRKAL: HEMŞERİLERİMİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM

Gerçekleşen gecede konuşan Kırşehirli iş insanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmasının devamında 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili seçimleri için neden aday olduğunu Kırşehirli hemşerilerine anlatan Türkal, “O partiden bu partiden demeyeceğiz. İşinin ehli olanlarla yola çıkacağız. Kimseye bir sözümüz yok, milletimize ve devletimize sözümüz var." diye konuştu.

"En zor seçime giren biziz" diyen Türkal, geçmişinde hiçbir siyasi parti, dernek veya kulübe üye olmadığının altını içerek "Bir gün ülkeyi yönetmeye talip olacağımı biliyordum." dedi. Güçlü bir kadrosu olduğunu bildiren Türkal ekonomi, tarım ve sanayi konularında iddialı olduklarını vurguladı. Ekonomik uçurumların her geçen saat azaldığı bir sistem kurmak için kolları sıvadıklarını aktaran Türkal projelerine ilişkin şunları söyledi: "İnsanlarımızın onuruyla yaşayacağı, asgari standartları oluşturabilecek bir sistem kurduk. 90. Günde hiçbir vatandaşımız ekmek kuyruğunda beklemek zorunda kalmayacak. Alacağı ekmek parasının yarısını biz vatandaş kartına yüklüyoruz. Vatandaş kart demek, devletin asgari standartlarını verdiği, vatandaşımızın devletine güvendiği, devletinin vatandaşına karşı sorumlu olduğu bir kart” dedi. Muhalefetin sunduğu çözümlerin yetersiz olduğunu söyleyen Türkal, “Alternatif siyasi muhalefet milletin önüne lansman kitabı diye ekonomiden habersiz bir kitap koydu. Getirsinler biz bunları milletin önünde tartışalım. Ben iddia ediyorum ekonomide çok daha iddialıyız. Ben Kırşehir’in çocuğu olarak bu zor yolda sizlerin desteğine ihtiyacım var. Yüksek Seçim Kurulu’na Cumhurbaşkanlığı adaylığımız için müracaat ettik. Vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Tüm halkımızın ve Kırşehirli hemşerilerimin desteğini bekliyorum. Saygılarım ve sevgilerimle” ifadelerini kullandı.

MUCURLULAR DERNEĞİ ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 108. YILINI KUTLADI

TUNCAY TEKAY: ÜLKEMİN GELECEĞİ İÇİN İYİ PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDUM

Ankara’da yaşayan Kırşehirlilerin birlikteliğini sağlayan ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Aday Adayı olan Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanı Tuncay Tekay programda yaptığı konuşmada, “108 yıl evvel Çanakkale’de Bu emsalsiz destanı yaratan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun. Kırşehirliler Vakfı olarak Ankara’da ve Kırşehir’de ne kadar hemşerimiz varsa hepsine kucak açtık, açmaya da devam ediyoruz. Parti ayrımı yapmadan her kesime eşit mesafede olduk. Şahsım olarak Kırşehirlilerin birliği ülkemin geleceğim için İYİ Parti Ankara Milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım. Siz değerli hemşerilerimin desteğine talibim” dedi.

VEYSEL EKEN: HEMŞERİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Mucurlular Derneği Başkanı Veysel Eken ise programda yaptığı konuşmada, “Tarihimizin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanlarımız, şehitlerimiz; bu milletin çocukları; şanlı Türk bayrağının gölgesinde özgürce nefes alsınlar, ezanlar, bu gök kubbede yankılanmaya devam etsin diye can verdiler, vatanlarını, namusları bildiler. Bir daha dönmemek üzere gittiler. Tüm bu olağanüstü yaşanmışlıkları, unutmadan, unutturmadan tarihteki yürüyüşümüze devam etmeliyiz. Şunu bilmeliyiz ki, onlar, din, vatan ve bayrak uğruna şehit olurken bizlerin omuzlarına çok büyük sorumluluklar yüklemişlerdir. Bu sorumluluk; devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kara ve deniz sınırlarını koruma, gelecek kuşaklarımıza miras bırakma sorumluluğudur. Bu, sorumluluğun ötesinde boynumuzun borcudur. Şehitlerimizin mekânları cennet, ruhları şad olsun. Bizler Kırşehirliler ve Mucurlular olarak ülkemize vatanımıza sahip çıkmayı çok iyi biliriz. Bu birlikteliğimiz düşmana korku dosta her zaman huzur verir. Mucurlular Derneği olarak bugün Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü sebebiyle toplandık. Mucurlular Derneği olarak farklı partilerden aday adayı olan ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olan hemşerilerimiz var. Biz Mucurlular Derneği olarak var gücümüzle aday adaylarımızın yanındayız. Seçim sürecinde aday gösterilmeleri ve seçilmeleri için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Kırşehirli olmak bunu gerektirir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri