Muhtar Türkan Yezer dert yandı! Ankara Koru Mahallesi'nde yolcu yoğunluğu alarm veriyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Koru Mahallesi'nde metro istasyonunun son durak olması nedeniyle yaşanan yolcu yoğunluğu mahalle halkını bezdirdi. Muhtar Türkan Yezer, mahallenin eksiklerinden şikâyetçi olurken, çevre temizliği için yaptırımlar talep ediyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Koru Mahallesi'nin en büyük sorunlarından biri, Koru Metrosu'nun son istasyon olması nedeniyle yaşanan yolcu yoğunluğu. Koru Mahalle Muhtarı Türkan Yezer: “Gün içerisinde buraya 55 bin yolcu iniyor ve özellikle toplu taşıma otobüslerinin yoğunluğundan kaynaklanan sorunlar yaşıyoruz. Müstakil evlerin önünde o kadar yolcu beklemesi ve gelen yolcuların çöplerini, konteynırlar olmasına rağmen çevreye atması yıllardır devam eden sorunumuz.” dedi.

“BELEDİYE ÇEVREYİ TEMİZ TUTARKEN VATANDAŞLARIN DA ÇEVREYİ TEMİZ TUTMASINI SAĞLAMALI”

Çevre temizliği konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Yezer, “Belediye ile görüşüp her otobüs durağının olduğu yerlere sağlı sollu demir izmarit konteynerları yaptırdım, sigara içen yolcular atsın diye... Yine de izmaritler yerlere atılmaya devam ediyor. Belediye çevreyi temiz tutarken vatandaşların da çevreyi temiz tutmasını sağlamalı. Ben çöpler konusunda yaptırım istiyorum. Çöp atmayı bilmiyoruz. Evsel atığın içerisine her şey atılıyor. Çöp konteynırlarının etrafını evinin eskimiş koltuklarıyla donatan insanlar var.” diye konuştu.

KORU-BAĞLICA METRO HATTI DÖRT GÖZLE BEKLENİYOR

Yezer, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çok fazla görüşmeler yaptıklarını ancak otobüs duraklarının başka bir yere alınmasının mümkün olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

Etimesgut, Temelli, Sincan’ın bir kısmı ve Çayyolu ve Bağlıca’ya kadar inanılmaz bir yolcu akını var. Mansur Yavaş’ın bahsettiği Koru-Bağlıca ileri metro hattı açıldığında yaşadığımız park sorunu da gidecek ve Koru Mahallesi rahatlayacak.”

Çayyolu'nun merkezi mahallelerinden biri olan Koru'da daha fazla yoğunluk istemediklerini ifade eden Yezer, “Çayyolu'nun merkez mahallesi Gençlik ve Spor Bakanlığının buz pateni, yüzme havuzu, tiyatrolar, Arkadyum AVM, Gordion AVM ve etrafta okullar zaten çok yoğun bir mahalle. Daha fazla yoğunlaşmasını istemiyoruz.” sözleriyle itirazını dile getirdi.

"BİRÇOK MERKEZ İLÇENİN SAHİP OLDUĞU İMKÂNA SAHİP DEĞİLİZ"

Muhtar Türkan Yezer, mahallenin çok merkezi bir konuma sahip olmasına rağmen gençler, aileler ve yaşlılar için ücretsiz sosyal tesisler konusunda yetersiz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Aile, sosyal, emekli yaşam merkezleri istiyoruz. Mahallemizde gençlerin, emeklilerin vakit geçirebileceği bir alan yok. Bir mahalle konağı, halk kafe ve sosyal yaşam merkezleri talep ediyoruz. Birçok merkez ilçenin sahip olduğu imkâna sahip değiliz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri