Murat Köse, ''Ankara eskidi, köhneleşti, bunu biz telafi edeceğiz''

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve AK Parti grubunun gündemini anadolugazete.com.tr'ye değerlendirdi. Köse, 2024 Mart seçimleri öncesinde ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirdi.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Dikimevi, Mamak Kültür Merkezi Mûsiki Muallim Mektebi’nde düzenlenen 2.Ankara Edebiyat Festivali’ne katılan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, anadolugazete.com.tr ile yaptığı özel röportajda, ABB meclisi gündeminde AK Parti grubunun önceliklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“ABB'nin bundan sonraki gündemi 2024 Mart seçimleridir. Dolayısıyla bizim de gündemimiz bu olacaktır. Ankara'nın bugüne kadar 4,5 yıllık hikayesini anlatıyoruz. Maalesef Ankara 2019 yılından bu yana bırakın yeni projeleri, mevcut işleri bile yürütmekten aciz bir yönetim var. Zamanın bu kadar hızlı aktığı bir çağda her bir günün anlamı var, her gün her saat önemli. Ankara için 4,5 yıl kayıp yıllar oldu. Hizmette ve eserde Ankara geriye gitti. Bunları konuşacağız ve aslında 4,5 yıldır konuşuyoruz. Yine de en çok konuşmamız gereken şey bu.”

'ANKARA’NIN HİZMET VE ESER BELEDİYECİLİĞİ DÖNEMİ 2024’TE BAŞLAYACAK'

Başkan Köse, 2024 mart seçimlerinde milletin teveccühü ile Ankara'yı tekrar AK Parti'nin kazanacağına inandığını belirterek, "Şu an gündemimizde Ankara'nın neye ihtiyacı var bunlar üzerinde çalışıyoruz. Ankara'nın yeniden hizmet veren ve eser üreten belediyesi ile tekrar buluşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

''ANKARA’NIN BİRİKEN SORUNLARI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ''

Ankara'nın eskimiş ve köhneleşmiş bir şehir olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Doksanlı yıllarda şehirle ilgili yaşadıklarımızı biliyoruz. Doğalgaz olmamasından ötürü kömür yakılıp şehrin her tarafının is içerisinde kaldığı, trafik keşmekeşinin olduğu, suların kesildiği ve temiz sağlık suya ulaşılmadığı zamanları hatırlıyoruz. O zamandan bugüne 30 yıl boyunca şehir modern bir şehre dönüştü. Sadece Ankara için söylemiyoruz bunu İstanbul ve tüm şehirlerimiz için söylüyoruz...

Şu anki süreç içerisinde Ankara’da da değişimler oldu. Dolayısıyla Ankara’nın yeni hizmete ihtiyacı var. Ankara’nın biriken sorunları var. Bunların üzerinde çalışıyoruz, çözüm önerilerini oluşturuyoruz. Geçen bir örneğini sosyal medyadan paylaştım. Bir yer kazılmış ve o şekilde bırakmış. Kazılan yerde çakıl, asfalt yok. Bu durum insanlara eziyettir. Caddeler süpürülmüyor. Ankara eskidi, köhneleşti aslında. Dolayısıyla bu hizmet eksikliğini hızlıca telafi etmemiz lazım.

''HAYAL PAZARLADI, CUMHURBAŞKANLIĞI ÜZERİNE ODAKLANDI''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankaralıların 2019 yılındaki sözlerini tutamadığını sözlerine ekleyen Başkan Köse, "Milletimiz bunları gördü, yaşadıklarını biliyor. Dolayısıyla 2019 yılındaki sözlerini tutamadığını da milletimiz biliyor ve bunun cevabını Sayın Mansur Yavaş'a sandıkta verecek” diyerek sözlerini sürdürdü.

Köse, "Ankara'nın toplu taşıması çok önemlidir. Şehirde metroyu belediyenin kendi kaynaklarıyla yapacağını söylemişti ama ortaya atılan başlanmış herhangi bir metro projesi yok. Geçen yıl itibariyle biz bunun proje finansmanı da meclisten geçirmiş olduğumuz 320 milyon euro'luk yaklaşık 10 milyarlık bütçeyi de sağlık bütçesini verdik ama ortada bir eser yok Mamak metrosu için. Tabi şimdi yeni seçim var. ‘Bir yeri kazıp da ben metro yapacağım’ diye kimseyi kandıramayacak artık. 2019 yılında daha iyi bir Ankara hayalini aslında pazarladı, propagandasını yaptı ama o tarihten itibaren de hep Cumhurbaşkanlığı üzerine odaklandı. Ankara’yı ıskaladı, ihmal etti. İnşallah Ankara tekrar hizmet ve eser belediyeciliği ile buluşacak." ifadeleri ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirdi.

YÜZBİNLERCE İNSAN METRO BEKLİYOR

Ankara'nın havalimanı metrosu konusundaki çalışmaların hükümet tarafından yapıldığını belirten Murat Köse, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ankara'nın nüfusu bu kadar artarken doğal olarak toplu taşıma ihtiyacı var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, havalimanı metrosunu, Çubuk metrosunu, Dikmen’i de yapacağım demişti ama Ankaralılar gördü nasıl bir hayal sattığını. Biz Ankaralıları çaresiz bırakamayız. Dolayısıyla havaalanı metro konusundaki çalışmalarımızı hükümetimiz yapıyor Ulaştırma Bakanlığı ile. Kısa sürede projeyi tamamlayarak hayata geçmesi noktasında da çalışmalar sürüyor. Sadece orada değil, Mamak Başak mahallesi, Karapürçek bölgesinde de yüzbinlerce insan metro bekliyor...

Dikmen tarafında yine öyle. Ankara’nın her tarafında bu anlamda ihtiyaçlar var. Bunu sadece belediye imkanlarıyla belki yapmak çok kolay olmayabilir. Biz Mansur Yavaş gibi yapamayacağımız şeylerden bahsedecek durumumuz yok. Bir söz veriyorsak o sözü gerçekleştirmemiz lazım ya da yapamayacağımız sözü vermememiz lazım. Bu çerçevede bunların fizibilite çalışmaları yapılıyor şu anda. Hükümetimizle beraber Ankara’nın ihtiyaçlarını inşallah ilçesiyle, büyükşehirle, hükümetle beraber bir bütün halinde inşallah 2024’te beraber bunların üzerinde çalışacağız inşallah hayırlısıyla. Ankara tabii bu 4 yılda üzgün bir şehir oldu aslında ama Ankaralılar hiç merak etmesin, hemşirelerimiz onları hiç yalnız bırakmadık biz bundan sonra yalnız bırakmayacağız. Çok daha güzel, daha konforlu bir şehre dönüştüreceğiz. Aynı zamanda Ankara'mızın Başkent olma özelliğini de gözeterek Başkent’e yakışır eserlerimiz ve hizmetlerimizle geliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri