Nevzat Ceylan’dan Dericizade Faruk Küçük’e ‘arşiv’ teşekkürü

Dericizade Faruk Küçük, iki oda dolusu paha biçilemez ‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ arşivini Türk Tarih Kurumu’na bağışlayacağını anadolugazete.com.tr aracılığıyla kamuoyuna duyururken Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan, “Dericizade Faruk Küçük Beyefendiye Ankaralılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

İlk kez yazarımız Dursun Erkılıç’ın, “Dericizade Faruk Küçük, ‘Atatürk ve Ankara Hazinesi’ni bağışlıyor” yazısıyla duyurduğu bir gelişme Başkentte heyecan ve sevinçle karşılandı.

Başkent Ankara’nın dericilik sektörüne damga vurmuş ailesinin en tanınan, bilinen bireyi olan Dericizade Faruk Küçük, on yıllardır toplayıp biriktirerek oluşturduğu ‘Atatürk’ ve ‘Ankara’ ile ilgili iki oda dolusu paha biçilemez arşivini Türk Tarih Kurumu’na bağışlayacağını ilk kez anadolugazete.com.tr aracılığıyla duyurdu.

Gelişme, Başkent kamuoyu ve Ankara sevdalıları tarafından takdirle karşılanırken, böylesine değerli bir arşivin Türk Tarih Kurumu’na bağışlanmasını anadolugazete.com.tr internet haber sitesine değerlendirenler de oldu.

NEVZAT CEYLAN’DAN TEŞEKKÜR…

25. 26. ve 27. Dönem Ankara Milletvekili olarak Başkente hizmetlerde bulunan ve halihazırda Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı olarak hizmetlerini sürdüren Nevzat Ceylan, “Dericizade Faruk Küçük Beyefendiye Ankaralılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kendisini yakından tanıdığını, oluşturduğu dericilik markası ile Ankara ekonomisine, turizm yatırımları ile Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirten Nevzat Ceylan şunları söyledi:

ARAŞTIRMACILAR YARARLANACAKTIR

“Dericizade Faruk Küçük, yüreği Atatürk, Türkiye ve Ankara sevgisiyle dolu bir hemşehrimizdir. Ömrünü, Ankara ve Atatürk ile ilgili bilgileri, belgeleri, fotoğrafları toplamakla geçmiştir. Onun elinde bulunan bilgi ve görseller kimsede yoktur. Bunları Büyük Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu’na bağışlaması her türlü takdirin üzerindedir. Bu hazine artık emin ellerdedir ve ileride araştırmacılar için çok önemli bir kaynak olarak kullanılacaktır. Bu gelişmeden Dursun Erkılıç’ın yazısından okuyunca haberdar oldum ve Ankara’mız adına hem sevindim hem de heyecanlandım. Dericizade Faruk Küçük beyefendiye bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri