Nihat Yalçın'dan Yavaş'a ağır eleştiri: Parsel parsel satıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankara'daki taşınmazları parsel parsel satarak belediyeyi "mirasyedi" gibi yönettiğini iddia etti. Yalçın, Başkan Yavaş'ın bugüne kadar 25 milyar TL’nin üzerinde taşınmaz sattığını ve son olarak 105 adet taşınmazın satışına onay aldığını belirterek, bu durumu sert bir dille eleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ağustos ayı meclis toplantısında, mülkiyeti belediyeye ve ASKİ'ye ait olan 105 taşınmazın satışa çıkarılması oylandı. AK Partili meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen, CHP'li üyelerin oylarıyla taşınmazların satışına onay verildi. Yalçın, bu satışların büyük bir mali kaynak yaratmasına rağmen, borçların ödenmediğini ve şehirde kayda değer bir hizmet üretilemediğini vurguladı.

"ANKARA'NIN DEĞERLERİ PARSEL PARSEL SATILIYOR"

Nihat Yalçın, Mansur Yavaş yönetiminin bugüne kadar hiçbir yeni taşınmaz üretmediğini, sadece geçmişten kalan arsaları sattığını öne sürerek, "Ankara'nın değerleri parsel parsel satılıyor. Yavaş yönetimi, mirasyedi gibi sadece geçmişin mirasını tüketmekle meşgul." dedi. Yalçın, ABB'nin 5.7 milyar TL’yi aşan SGK borcuyla Türkiye birincisi olduğunu ve satılan taşınmazlara rağmen bu borcun ödenmediğini de hatırlattı.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İLERLEME YOK, SPOR ALANLARI SATILIYOR"

Yavaş'ın taşınmaz satışlarını kentsel dönüşüm projelerine kaynak sağlama gerekçesiyle savunduğunu belirten Yalçın, bu projelerde ciddi bir ilerleme kaydedilmediğini ve sadece 166 adet konut üretildiğini ifade etti. Özellikle Dikmen Mahallesi'ndeki taşınmazların satışıyla ilgili olarak, "Satışlar kentsel dönüşüm projeleri için deniliyor ama bu projelerde bir gelişme göremiyoruz." dedi.

Yalçın, Pursaklar ilçesindeki spor alanı imarlı bir taşınmazın da satışa çıkarılmasını eleştirerek, Yavaş'ın görevde olduğu 6 yıl boyunca spor tesisi üretmediğini ancak mevcut spor alanlarını sattığını öne sürdü.

"ANKARA'YA HİZMET YOK, BORÇLAR ÖDENMİYOR"

Yalçın, ABB'nin hizmet üretmekte başarısız olduğunu ve satılan onca taşınmaza rağmen borçların ödenmediğini belirterek, "Ankara'da hizmet yok, eser yok, borçlar ödenmiyor. Ankara'nın değerleri satılıyor ve halkın bu durumu takdir etmesini bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri