Oda Başkanı Güven'den yerel seçim çıkışı: Mansur Yavaş Ankara'da tekrardan başkan seçilir

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın COVİD-19 pandemi (salgın) sürecinde esnafa destek olduğunu söyledi. Güven, "Mansur Yavaş, çalışkan bir belediye başkanı. Mansur Bey’in tekrardan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını düşünüyorum." dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Yerel seçimlere çok az kaldı. 31 Mart 2024 yılından yapılacak yerel seçimlere ilişkin Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin şimdiden hayırlara vesile olması diledi.

İsa Güven, “Meslek sivil toplum örgütünün partisi olmaz. Covid-19 Pandemi (salgın) de döneminde belediyeler olmasaydı hükümet sınıfta kalmıştı. Özellikle Büyükşehir Belediyesi kahveci esnafına destek oldu. Belediyeler pandemi de çok önemli rol üstlendiler.” dedi.

MANSUR YAVAŞ TEKRARDAN KAZANIR

Güven, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın tekrardan başkan seçileceğini dile getirerek, şunları söyledi:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çalışkan bir belediye başkanı. Mansur Bey’in tekrardan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını düşünüyorum. Yüzde 55 oy alır, diye düşünüyorum. Ben siyasi bir partinin arka bahçesi değilim. Sadece Ankara’da yaşayan bir vatandaş olarak, Yavaş’ın tekrardan kazanacağını öngörüyorum.”

Oda Başkanı Güven, vatandaşların yerel yönetim seçimlerinde siyasi partiye oy vermediğini, şahıslara oy verdiğini de kaydetti.

YAVAŞ, PANDEMİ SÜRECİNDE ESNAFIN YANINDA OLDU

İsa Güven, ABB Başkanı Yavaş’ın pandemi sürecinde kahveci esnafına maddi destekte bulunduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Mansur Bey, pandemi sürecinde kahveci esnafına çok destek verdi. O süreçte kahveci esnafı evine aç gitmedi. Mansur Bey, odamızı pandemi sürecinde aradı. ‘Başkanım kaç tane esnafının varsa bize bildirin, hesap numaralarını atın’ dedi. Ankara’daki kahvecilere maddi destekte bulundu. Kahveci esnafına toplamda 2 bin 500 TL maddi destek sağlandı. Gıda yardımında bulundu. Bunlar çok önemli şeyler. Bu yüzden buradan Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum.”

Oda Başkanı Güven, pandemi sürecinde küçük esnafın zor durumda olduğunu da anımsatarak, “Esnaf zor durumdaydı. Özellikle kahveci esnafı dükkanını aylarca açamadı. Kahvelerde oyun oynamak yasaktı. Zor bir süreçten geçtik.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri