ODTÜ ve Altındağ Belediyesi'nden Gazi Lisesi'ne teknoloji sınıfı: Sınıfta yok yok!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Altındağ Belediyesi'nin desteğiyle, Ankara'nın tarihi Gazi Lisesi'nde bir teknoloji sınıfı kurdu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Altındağ Belediyesi işbirliğiyle Ankara Gazi Lisesi'ne modern bir teknoloji sınıfı kurdu. Üç boyutlu yazıcılar, robotik kodlama üniteleri, elektronik devre ve robot setleri, çeşitli el ve tasarım araçlarıyla donatılan bu sınıf, öğrencilere erken dönem üniversite deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Açılış törenine ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Eren Kalay, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tarihi Gazi Lisesi'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gazi" unvanını taşıyan bir okul olmasının, burada bir teknoloji sınıfı kurmanın ayrı bir anlam taşıdığını belirten Rektör Kök, bu projenin, ODTÜ'nün "Cumhuriyet'in 100. yılında 100 etkinlik" programının bir parçası olduğunu açıkladı. Kök, projelerinin amacının, Atatürk'ün hedeflediği doğrultuda, gelecek nesilleri bilim, teknoloji ve sanatla donatmak ve eğitimle aydınlatmak olduğunu vurguladı.

Bu yeni teknoloji sınıfı, öğrencilere modern teknolojiye erken yaşta erişim fırsatı sunarak onların bilimsel ve teknolojik meraklarını teşvik ediyor. Ayrıca, ODTÜ'lü akademisyenler ve öğrenci toplulukları, bu sınıfta geliştirilecek projelere destek vererek öğrencilere rehberlik edecek. Bu girişim, Türkiye'nin eğitim sistemi ve teknolojik altyapısının güçlendirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri