ODTÜ'de 'Cumhuriyetin 101. yılında 101 kadın fotoğrafı' sergisi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu'nda, kadın akademisyen ve idari çalışanların 'ilham verici' hikayelerini portre fotoğraflarıyla anlatan 'Cumhuriyetin 101. yılında 101 kadın fotoğrafı' temalı bir sergi açıldı.

Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 'Yeni Yüzyılın Yüzleri' sergisinde, ODTÜ kadınlarının fotoğrafları bir araya getirilerek 'Cumhuriyet kadınları' temasıyla Atatürk portresi oluşturuldu.

''DÜNYADA HER ŞEY KADININ ESERİDİR''

Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, yaptığı açıklamada, serginin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'dünyada her şey kadının eseridir' sözünden yola çıkarak hazırlandığını belirtti.

Kök, sergide, kadın akademisyen ve idari personelin fotoğrafları kullanılarak Büyük Önder Atatürk'ün portresinin oluşturulduğunu ifade ederek, "Üniversitemiz başta kadınlar olmak üzere tüm çalışanlarıyla Büyük Önder'imizin izinde ülkemizi daha iyi yarınlara getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Kök ayrıca, tüm üniversitelerde kadınların bilime katkılarının önemli olduğunu vurgulayarak, "Kadın akademisyenlerimizin başarılarıyla hem üniversitelerimizin hem de ülkemizin çok daha güçleneceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri