Öğrenciler metrelerce otobüs kuyruğu oluşturdu: EGO'dan açıklama yapıldı

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki KYK yurtlarında kalan öğrencilerin sabah saatlerinde otobüse binmek için uzun kuyruklar oluşturması gündem olmuştu. EGO Genel Müdürlüğü, metrelerce uzunluktaki kuyruğun ardından açıklama yaptı.

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte Ankara'da toplu ulaşım çilesi başladı. Çubuk ilçesindeki KYK yurtlarında kalan ve merkezdeki üniversitelerde okuyan öğrenciler, derse gitmek için her gün uzun otobüs kuyruklarına girmek zorunda.

Son olarak bir üniversite öğrencisi, sabah saat 06.30'daki metrelerce uzunluktaki otobüs kuyruğunu videoya alarak "Sıraya bakın... Ben bugün okula gitmeye çalışacağım. Arkadaşlar şuraya bakın..." ifadelerini kullandı. Üniversite öğrencisinin paylaşımının ardından EGO Genel Müdürlüğünden açıklama geldi.

117 SERVİSLE HİZMET VERİLİYOR

EGO, açıklamasında "16 Eylül 2024 tarihi itibarıyla AYBÜ KYK yurtlarında kalan öğrencilerimizin daha hızlı ulaşım imkanından yaralanmaları amacıyla özel olarak hizmete açılan 474 ekspres hattı 140 yolcu kapasiteli 12 adet körüklü araçla, sabah 10 dakika akşam 15 dakika arayla gün boyu kesintisiz 117 servis ile hizmet verilmektedir" denildi.

Zaman zaman trafik, kaza ve arıza gibi nedenlerle yaşanan aksaklıkların önüne geçebilmek için ilave servisler konulduğunu belirten EGO Genel Müdürlüğü, "Hatlarımızda yetkili personellerimiz tarafından yolcu istatistiki verileri ve servislerdeki yolcu yoğunlukları sürekli kontrol edilmekte ve yoğunluğun artması durumunda Kuruluşumuz imkânları dahilinde araç ve servis artırımı yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri