Okullar açılırken gözler kantindeki ürünlere çevrildi

Okullar açılırken uzmanların art arda gerçekleştirmiş olduğu 'kantinlere dikkat' açıklamalarına yönelik Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, "Bugüne kadar okullardaki gıda zehirlenmelerine bakarsanız yüzde 99,99’u dışarıdan gelen yemeklerden kaynaklanıyor." dedi.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

2 Eylül Pazartesi günü okullarda uyum haftası başlarken 9 Eylül Pazartesi günü tüm sınıflarda ilk ders zili çalacak.

2024-2025 Eğitim Öğretim döneminin start vermesiyle birlikte gözler tekrar kantinde satılan ürünlere çevrildi.

Uzmanlar, kantinlerde satışa sunulan ürünlerin uygun şartlarda saklanması, taşınması, son kullanma tarihlerinin geçmemiş olması yönünde uyarılar da bulundu.

"KANTİN İŞLETMELERİ EN FAZLA EĞİTİM ALMIŞ GIDA İŞLETMELERİDİR"

Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, konu hakkında anadolugazete.com.tr'ye yapmış olduğu açıklamada, "Bu insanların tamamı eğitimli. Her yıl hijyen eğitimi alıyorlar. Kantin işletmecileri, en fazla eğitim almış gıda işletmeleridir." dedi.

Okul kantinlerinin gıda satış noktaları içerisinde denetime girip, en az sorunlu çıkan işletmeler içerisinde birinci olduğunu kaydeden Şahin, "Bunu biz değil, Tarım Bakanlığının denetim sonuçları söylüyor. Okul kantinleri Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığının oluşturduğu üçlü komisyonlarla sürekli denetim altında.’’ ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sağlıklı beslenebilmesi adına yemek dağıtımlarının şirketler aracılığıyla değil, okul kantinleri aracılığıyla yapılması gerektiğini dile getiren Başkan Şahin, "Bu sayede hem gıda zehirlenmeleri minimum seviye indirilir hem de çocuklarımızın sağlıklı ürünlerle beslenmesinin önü açılır." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri