Ordu’nun muhteşem lezzetleri üçüncü kez Ankara’da

Anadolu Ordulular Federasyonu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen ‘Ordu Günleri’, Ankara’da başladı. Etkinlik, Ordu’nun zengin kültürel mirasını tanıtmayı ve çeşitli deneyimler sunmayı hedefliyor.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Ordu Günleri, Ankara’da 3-6 Ekim tarihlerinde Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. İstiklal Marşı ve halk oyunları ile başlayan organizasyon siyasetçilerin konuşmaları ile devam etti.

Etkinliğe; CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit, Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan, Anadolu Ordulular Federasyon Genel Başkanı Mehmet Duman, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Özgür Uslu, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Kadir Karakaya, Kars-Ardahan Federasyon Başkanı Erdoğan Yıldırım, Trabzon Federasyon Genel Başkanı Ali Hacıhafızlıoğlu ve çok sayıda isim katıldı.

“ORDU GÜNLERİ YENİDEN HAYAT BULDU”

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Ordu Günleri bu yıl üçüncü kez organize ediliyor. Uzunca bir yıl ara vermişti. Tekrardan dernekler kurulduktan sonra yeniden düzenlendi. Ankara’da ciddi bir Ordu nüfus artışı var. Bu yüzden Ordu kültürünü, gelenek-göreneklerini ve yemeklerini tanıtmak amacıyla böyle bir gün düzenleniyor. Burada yeni dostluklar kazanıyoruz. Federasyon başkanına ve yönetimine organizasyonu düzenledikleri için teşekkür ederiz.” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Ordu’yu biz Başkent'e taşıdık. Çünkü Ordu’da çalışkan kadınlarımız, yiğit erkeklerimiz ve doğal güzelliklerimiz var. Siyasette de güçlüyüz. Meclis ve il başkanlarımızın desteğiyle yapacağız. Bizler koordine olarak doğanın güzelliklerini gençlerimize bırakacağız.” dedi.

“ORDU’NUN MADEN ALANLARI TEHLİKE ALTINDA”

Fatsa’da yaşanan siyanür havuzu ile ilgili konuya da değinen Adıgüzel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz bu konuya siyasi ekiplerimizle mücadelemizi ortaya koyduk. Ordu’nun yüzde 70’i maden alanı. Şu an o bölgede 1 yıllık fındık ekilse bile geliri karşılamaz verimsiz bir hal aldı. O bölge şu an çok tehlikeli. Perşembe Yaylası ve diğer bölgelere de olay sıçramadan halletmeye çalışıyoruz. 13 Ekim tarihinde Perşembe Yaylasında mitingimiz var. Lütfen oraya katılımlarınızla destek olun.”

Ordu Günleri, 6 Ekim tarihine kadar Keçiören Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri