Ordu’nun zengin mutfak kültürü Ankara’da yaşandı!

Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, dört gün boyunca Ankaralılara unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlikte, Ordu’nun zengin kültürel mirası ve lezzetleri ziyaretçilere tanıtıldı.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Ankara’nın Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, Başkentlileri Karadeniz Bölgesi'nin yöresel yemekleri ve geleneksel kültürleriyle buluşturdu. Organizasyonda yer alan İbrahim Yılmaz, kendi yörelerine ait olan Akkuş Fasulyesi, kara lahana dolması, ısırgan yemeği, lahana çorbası ve ayranlı mısır çorbası gibi geleneksel lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Tanıtım günlerine daha önce de katıldığını belirten Yılmaz, etkinlikte en önemli unsurun altyapı olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Bu bölgede ilk defa tanıtım günlerine katılıyorum. Bizim için bu tarz yerlerde alt yapı çok önemli. Elektrik, su doğal gaz giderlerinin karşılanması, insanlara daha iyi hizmet sunmak açısında önem arz ediyor. Burada ilk defa böyle bir organizasyon yapıldığı için birtakım olumsuzluklar meydana geldi. Fakat diğer bölgelerde bu tür etkinlikler defalarca düzenlendiği için alt yapısı tamamen oluşmuş.” ifadelerine yer verdi.

DİLLİ: ORDU’YA ÖZEL HAKİKİ YOĞURT TEREYAĞIMIZ VAR

Ordu Günleri için Trabzon’dan gelen Mahmut Dilli ise şu şekilde konuştu:

"Ordu’ya has hakiki yoğurt tereyağımız var. Yayıktan yapılma olan bu ürünleri müşterilerin gelip almasını isteriz çünkü böyle bir ürünü bir daha Ankara’da bulamazlar. Biz o kadar uzak yoldan geldik. Ankaralıların da buraya gelmesini istiyoruz. Fiyatlarımız biraz pahalı, ancak ürünlerimizin kalitesinde iddialıyız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri