Osmaniye’nin muhteşem lezzetleri ikinci kez Ankara’da!

Osmaniye’yi Tanıtma Derneği (OSTADER) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Osmaniye Tanıtım Günleri, Ankara’da başladı. Başkent Millet Bahçesi’nde kurulan stantlar, Ankaralılara Osmaniye’nin kültürel ve turistik zenginliklerini tanıtarak unutulmaz bir deneyim sunuyor.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Osmaniye Tanıtım Günleri büyük bir heyecanla Ankara’da başladı. Stantların kurulmasıyla birlikte Ankaralılar da soluğu Başkent Millet Bahçesi’nde aldı.

OSMANİYE LEZZETERİ TEZGÂHTA YERİNİ ALDI

Etkinlikte, Osmaniye mutfağının meşhur lezzetleri yer alıyor. Osmaniye fıstığı, kebap, ciğer, içli köfte, baklava ve birbirinden lezzetli ürünler ziyaretçilerle buluşturuluyor.

Osmaniye Tanıtım Günleri'ne katılan esnaflar, geçen yıl da düzenlenen etkinlikteki yüksek katılımdan memnun olduklarını belirterek bu yıl da katılımcı sayısının artması dileğinde bulundu.

“ANKARALILAR BU LEZZETE DOYAMAMIŞ”

Esnaflardan Mehmet İnan, “Osmaniye’den kavurma, ciğer şiş ve acılı biberlerimizi getirdik. İkinci kez düzenlen Osmaniye lezzetlerine Ankaralılar doyamamış. Biz de bu lezzetleri Ankaralılara tattırmaya geldik. Bütün Ankaralıları bu etkinliğe bekliyoruz.” dedi.

"GEÇEN SENE İLGİDEN MEMNUNDUK AYNI İLGİYİ YENİDEN BEKLİYORUZ"

Osmaniye’ye özgü fıstık getirdiklerini bildiren esnaf Ayhan Çakmak, “ Bu fıstıkta yağ oranı diğerlerine göre daha fazladır. Fıstığın kilosu 150 TL, geçen yıl da bu fiyata satmıştık. Biz geçen sene bu ilgiden memnunduk, aynı ilgiyi yeniden bekliyoruz.” diye konuştu.

Osmaniye Tanıtım Günleri, 22 Eylül tarihine kadar devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri