OSTİM Ruanda ile Türk yatırımcılar arasında köprü oldu

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi ülkelerle olan görüşmelerine devam ediyor. Bu kapsamda Ruanda Cumhuriyeti İkili İş Birliği Görüşmeleri ile Ruanda’lı yatırımcılarla, Türk yatırımcıları bir araya getirdi. Yapılan toplantıda ikili ilişkilerin ticari gelişmelere fayda sağlayacağı vurgulandı.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi birçok ülkenin rol model alması ile birlikte birçok ülke ile iş birlikleri devam ediyor. Buna yönelik Ruanda’lı yatırımcılarla, Türk yatırımcıları bir araya getirdi. anadolugazete.com.tr Organize Sanayi Bölgelerinin nabzını tutmaya devam ediyor.

“300 MİLYONA HİTAP EDECEĞİZ”

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ruanda Cumhuriyeti İkili İş Birliği Görüşmeleri kapsamında şunları söyledi: “Afrika’nın ortasında 13 milyon nüfuslu Ruanda‘yı biz de yeni yeni keşfetmeye ve incelemeye başladık. Ama anlayabildiğim kadarıyla sadece 13 milyon değil, etrafındaki sekiz ülkeyle beraber 300 milyonluk bir nüfusa hitap eden stratejik bir özelliği olduğunu öğrenmiş oluyorum. Tabi biz OSTİM olarak Güney Afrika’nın bütün kuzey bölgelerini daha önceden gezdik. Güney Afrika kısımlarını da gezdik ve şu anda orta Afrika tarafında boşluğu bıraktık, onu tamamlamak üzere planlamalar yapıyoruz.”

“TÜRKİYE’NİN ÖZETİYİZ”

Sözlerine devam eden Aydın, “Tabii OSTİM dediğimiz zaman büyükelçimizle konuşmamızdaki bahsettiğim noktalarda OSTİM uçtan uca bir şehrin ihya olması, sıfırdan kurulması, bir ülkenin bütün birleşenlerinin uçtan ucaca işlerinin yapıldığı bir tür ürünlerin üretilebilirliği ve yapılabildiği ekosistemdir. OSTİM sadece OSTİM’deki sınırlardan ibaret değil, Ankara çanağını da kapsıyor. Ankara dışından da şehirlerimizden sayısız firmalarımız da OSTİM’e üye oluyorlar. Dolayısıyla biz Türkiye’nin bir özetiyiz. Tabiki bugünkü toplantımızı renklendiren Ruanda’dan OSTİM Teknik Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimiz de aramızda. Bu bizim için çok değerli. Biz onları burada OSTİM’leştireceğiz ve OSTİM kültürü ile yetiştireceğiz. Üretim, araştırma ve geliştirme yapan, OSTİM’i Ruanda‘ya taşıyan, Ruanda‘yı kalkındıracak insanlar olarak yetiştirip ülkelerine göndermeyi hedefliyoruz.” şeklinde ifade etti.

“ÇOK İYİ ORTAKLIKLAR KURULACAĞINA EMİNİM”

Ruanda Ankara Büyükelçisi Fidelis Ntampaka Mironko ikili görüşmelere yönelik şunları dedi: “Sayın Başkan’a bugünkü görüşmeyi organize ettiği için ve bizlere bu fırsatı tanıdığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz. görüşmeleri ilerledikçe önemli sonuçlar doğuracaktır. Ayrıca Ruanda Hükümetinin Yatırımlardan Sorumlu Başkanı’na teşekkür etmek istiyorum. Bugün burada olan özel sektörümüze teşekkür ediyorum. Türkiye’de bulunduğum 2,5 yıl süre boyunca gördüğüm şu ki: Türk insanı çok yardımsever. Eminim ki burada kendilerine çok iyi ortaklıklar kuracaklardır. Görüşme verimli geçecektir.”

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ruanda Ankara Büyükelçisi Fidelis Ntampaka Mironko’ya katılımlarından dolayı plaket takdim etti. Toplantı sonrası iki ülke arasındaki şirket yöneticileri ticaret için yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri