Otobüs bileti fiyatları vatandaşın belini büktü!

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ), yerel seçim ve bayram tatili için memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar arasında yüksek fiyatlar tartışma konusu oldu. Yükselen fiyatlara tepki gösteren vatandaşlar, seyahat maliyetlerinin makul düzeylerde olmadığını belirtti.

ANKA'nın haberine göre, AŞTİ'de bilet alan emekli bir vatandaş, "Mecburiyetten bilet aldım yoksa bu fiyata gitmem imkansız. Gidiş biletimi 900 liraya aldım. Çok pahalı" diyerek fiyatların yüksekliğine dikkat çekti. Aynı zamanda, aldığı maaşla seyahat etmenin zorluğunu vurgulayarak, "Biz önemli değiliz ama gençlerin adına üzülüyoruz" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER DE ŞİKAYETÇİ

Sağlık sebepleriyle seyahat etmek zorunda olan bir başka emekli vatandaş ise, "Mecburiyetten bilet aldım yoksa bu fiyata gitmem imkansız. Gidiş biletimi 900 liraya aldım. Çok pahalı. Almaya mecbur kaldım yoksa bayram dönüşünü beklerdim" şeklinde fiyatların seyahat planlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Bir üniversite öğrencisi ise, otobüs biletlerinin uçak biletlerine göre daha yüksek olduğunu belirterek, "Otobüs 750 lira, uçak bin lira. Uçağı bu yüzden tercih ettim. Bence bu fiyatlar öğrenci için çok fazla.'' dedi.

AŞTİ'de çalışan bir görevli ise, bayram dönemi için otobüs doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını belirtirken, yerel seçim yoğunluğunun ise yüzde 50 civarında olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri