Oyunculuk-Sahne Amirliği seçmelerine yoğun ilgi!

100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi, 24-28 Temmuz tarihleri arasında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen Oyunculuk-Sahne Amirliği seçmeleri, yoğun katılımla gerçekleşti.

Genel Sanat Yönetmenliğini Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun üstlendiği Kent Tiyatrosu'nun oyunculuk sınavlarına, ülkemizin önde gelen oyunculuk bölümlerinden mezun 300'den fazla aday katıldı.

Seçmelerde Erdal Beşikçioğlu'na; Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek, Oyuncu ve Yönetmen Mustafa Avkıran, Akademisyen ve Koreograf Tan Tamel, Emekli Devlet Tiyatroları Sanatçısı Elvin Beşikçioğlu, Müzisyen Ahmet Murat Gedikli ve Yazar, Dramaturg, Sahne ve Gösteri Sanatları Koordinatörü Erdal Ozan Metin eşlik etti.

BAŞARILI ADAYLAR BELİRLENDİ

5 gün süren seçmelerde adaylar, hazırladıkları tiratları sergileyerek başladı. İkinci gün, sahne performansları değerlendirildi. Üçüncü gün ses, ritim ve hareket testlerine tabi tutulan adaylar, dördüncü gün ise tiyatro bilgi ve deneyimleriyle genel kültür konusunda sözlü olarak değerlendirildi. Hassas bir değerlendirme süreci sonrasında, tiyatro sanatının tüm bileşenlerinin birer temsilcisi olan jüri, oy çokluğu esasına dayanarak başarılı adayları belirledi.

"SANATIN İYİLEŞTİRİCİ VE DÖNÜŞTÜRÜCÜ YAPISINI İLÇEMİZE TAŞIYACAĞIZ''

Erdal Beşikçioğlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Kültürün, bir belediyeyi var eden ve halkı belediye ile bir arada tutan bir mıknatıs görevi gördüğünü" belirterek, Etimesgut Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlerde örnek bir belediye olma hedeflerini vurguladı. Beşikçioğlu, "Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü yapısını ilçemize taşıyacağız. Kent Tiyatrosu'nun kuruluşuyla birlikte, ilçemizde sanata olan ilgiyi artıracağız ve halkımızla sanatın en iyisini buluşturacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri