Metin Özaslan: Aday olursam seçimi kazanmak benim için zor olmayacak

CHP Mamak Belediye Başkan Aday Adayı Metin Özaslan, bugün anadolugazete.com.tr’yi ziyaret ederek özel açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

CHP Mamak Belediye Başkan Aday Adayı ve Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, anadolugazete.com.tr ofisini ziyaret etti. Mamak hakkındaki projelerini anlatan Özaslan, anadolugazete.com.tr’nin sorularını cevapladı. Özaslan özetle şu şekilde konuştu;

Mamak son beş yıl gerçekten kötü bir dönem geçirdi. Mamak geriye dönük uzun vadeli sıkıntılar yaşayan bir yer. Cumhuriyet başlarında Mamak, Ankara’nın en güzel ilçesiydi. Kayaş’ta dedemin bir evi vardı. Mareşal Fevzi Çakmak her hafta sonu bizim misafirimizdi, hatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk de arada gelir dedemle zeybek oynarmış, bunlar bizim hep aile hatıralarımızda var.

Sayısız siyasilerin, sanatçıların yaşadığı bir yerdi Mamak. Ama bugün gelinen noktada öğretmenler bile Mamak’ta yaşayamıyor. Çünkü orası artık aile hayatının devam ettiği, çocuk yetiştirilecek bir yer olmaktan çıkmış durumda. Oradaki en büyük eksikliklerden birisi de çocukların okula devamsızlığı değil öğretmenlerin devamsızlığı. Bunların en büyük sebeplerinden birisi de çarpık kentleşmeden kaynaklanıyor.

“NE KADAR OLUMSUZ DURUM VARSA HEPSİ MAMAK’A YÜKLENDİ”

Kömür deposuyla anılan, çöplükle anılan, hapishaneyle anılan, ne kadar olumsuz durum varsa hepsi Mamak’a yüklendi. Biz de oralıyız, anne tarafından, baba tarafından Mamaklıyız. Mamak’ın olumsuz imajını, talihsizliğini geri çevirmek adına yola çıktık.

Mamak’taki temel problem; yoksulluk ve işsizlik. Buradan da türeyen toplumsal sorunlarımız var. Bizim yoksulluk ve işsizlik problemini çözerek diğer problemleri de çözmemiz lazım. Yoksulluk ve işsizliği gidermenin üç temel yolu var. Birincisi; olmazsa olmaz olarak baktığımız sanayi konusu. İkincisi; tarım... Ne kadar yitirilmiş gibi gözükse de tarım hala çok önemli bir yer tutuyor. Üçüncüsü ise hizmet sektörüdür.

Bizim Mamak’ta her gün sabah batıya doğru bir akış var, akşamda geriye doğru bir dönüş var. Bu ulaşımda da büyük bir sıkıntı yaratıyor. Bunu biraz karşılıklı yapabilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bizim Mamak’ta sanayiyi kurmamız gerekiyor. Gelir gelmez ilk yapacağımız iş, bir küçük sanayi kurmak, ardından Lalahan tarafına bir organize sanayi bölgesi kurmamız gerekiyor.

“BALIN EN GÜZELİ BU BÖLGEDE YETİŞİRDİ”

Tarım konusunda da Ankara’nın balı var. Balın en güzeli bu bölgede yetişirdi. Elmadağ’ın kuzeyinde dağın eteklerinde Mamak’ın köyleri vardır. Buralar su deposudur. Eski Roma döneminde de suyun geldiği hattır burası, her tarafından su fışkırır. Bu bölgede de arıcılık meşhurdur. En güzel ballar buradan çıkardı. Bu bitti. Taş ocakları var şu anda. Bizim bu markayı yaşatmamız gerekiyor.

“TARIMDA MAMAK’I MARKALAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Ayrıca hayvancılığın da bu bölgede çok ciddi bir geçmişi var. Bizim burada hayvancılık kültürünü devam ettirip bir organize hayvancılık bölgesi oluşturup, ardından et ve süt entegre tesisleriyle burayı kalkındırıp tarımda Mamak’ı markalaştırmayı hedefliyoruz.

Ticari hayatı canlandırmak istiyoruz. Mamak; müzesi, bir tane oteli ve eğlence merkezi olmayan bir ilçe. Bunları çözeceğiz. Yerel alışverişi destekleyerek esnafımızı ayağa kaldıracağız. Bu konuda özel projelerimiz var.

“EN BÜYÜK MÜCADELEMİZ YOKSULLUKLA MÜCADELE OLACAKTIR”

Belediyenin bütçesi halkın bütçesidir. Mamak’ta bütçe dar, ihtiyaçlar sınırsız. Biz bu bütçeyi oldukça cimri bir şekilde kullanarak kimseye yedirmeden halkın menfaatine yönelik harcamalar yapacağız. Bizim en büyük mücadelemiz yoksullukla mücadele olacaktır. İnsanlara iş, güç sağladığımızda birçok sorun da kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

“HER MAHALLEDE BİR KADIN KOOPERATİFİ KURMAK İSTİYORUZ”

Her mahallede bir kadın kooperatifi kurmak istiyoruz. Kooperatifçilik sistemini mahalle düzeyinde, köy düzeyinde kurup kadınlarımızın ürettiklerini belediye olarak alacağız. Kadınların kamusal hayata katılımını sağlayarak ekonomiye de katkı vermelerini sağlayacağız. Mamak’ta bizim kadınlarımız evlerine kapanık durumdalar. Onları ekonomiye, siyasete, toplumsal yaşama katmak bizim önceliklerimiz arasında yer alacak.

"BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞÇI DEĞİL BARIŞÇI OLMALIDIR"

Mamak'ta her kesimden ilgi görüyorum. Önemli olan aday olmak, seçimi kazanmak benim için zor olmayacak. Belediye başkanı savaşçı değil barışçı olmalıdır. Aday olup seçildiğimiz takdirde merkezi idare ile uyum içerisinde çalışmalar yürütüp Mamak'a hizmet etmek istiyorum. Sosyal demokrat insanlar olarak herkesi kucaklayan hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile diyaloglarımız iyi. Hep birlikte Ankara'mıza, Mamak ilçemize, hemşehrilerimize hizmet etmek için gayret edeceğiz. Ben atadan, dededen beri Mamaklıyım.”

Devamı yarın…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri