Özel halk otobüsü şoförleri için kılık kıyafet kararı: Sakal bırakmak yasaklandı

EGO Genel Müdürlüğü, Özel Halk Otobüsü (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araçlarının (ÖTA) şoförleri için kılık kıyafet düzenlemesi getirdi. Şoförlerin yaz ve kış mevsimlerinde standart kıyafet giyeceği belirtilirken, sakal bırakmanın yasak olduğu ifade edildi. anadolugazete.com.tr'ye konuşan otobüs şoförleri, düzenlemeden rahatsız olduklarını ancak cezai işlem uygulandığı için ses çıkaramadıklarını söyledi.

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara toplu ulaşımında yeni dönem başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Özel Halk Otobüsü (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araçlarının (ÖTA) şoförleri için kılık-kıyafet düzenlemesine gitti.

EGO tarafından alınan karara göre; ÖHO ve ÖTA şoförleri, yaz ve kış mevsiminde standart kıyafetler giyecek, düzenli sakal traşı olacak ve sakal bırakamayacak. EGO, söz konusu kurallara uyulmaması halinde idari yaptırım uygulanacağını açıkladı.

"KUMAŞ PANTOLON, DÜZ TİP GÖMLEK"

1 Ekim itibariyle belirlenen kurallar doğrultusunda denetimlerin sıklaştırılacağı belirtilirken, şoförlerin kışın; kumaş pantolon (lacivert, siyah, gri), düz tip gömlek (mavi veya beyaz) ve düz renk kravat takması, yazın; kumaş pantolon (lacivert, siyah, gri) ve düz tip gömlek (mavi veya beyaz) giymesi gerektiği ifade edildi. Yaz dönemi kıyafet kuralının 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında uygulanacağı açıklandı.

Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Genel Müdürlüğe gönderilen yazıda "Kılık-kıyafet kurallarına uyulmaması halinde Özel Halk Otobüsleri Yönetmeliği ve sözleşmelerin ilgili maddeleri gereği idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ RAHATSIZ

EGO'nun kılık-kıyafet kararından rahatsız olan otobüs şoförleri, kurala uyulmaması halinde cezai işlem uygulandığından dolayı seslerini çıkaramadıklarını söyledi.

anadolugazete.com.tr'ye konuşan bir özel halk otobüsü şoförü, "Çalışan arkadaşlar olarak bu denli katı bir kıyafet dayatmasından son derece rahatsızız. Herkesin ne giydiğine, nasıl giyindiğine karışılmadığı bir dönemde çoğunluğu 35 yaş üzerinde olan ve bu işe emek veren personellerin böyle bir yaptırımla karşı karşıya bırakılmasını kabul etmiyoruz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri