Özgür Özel'den adaylık açıklaması: Mansur Yavaş gerçeği var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel, "Ekrem İmamoğlu'nu aday yaparsak kimsenin diyeceği bir şey yok ama kamuoyu karşılığı açısından bir Mansur Yavaş gerçeği var" dedi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi göstereceği gündem olmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık için öne çıkan iki isim. Aday tartışmaları sürerken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

"MANSUR YAVAŞ GERÇEĞİ VAR"

Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, "Benim açımdan aday belirlemeden 'Ekrem Bey'i seçtik' desem kimsenin diyecek bir şeyi yok. Ama kamuoyu karşılığı açısından bir Mansur Yavaş gerçeği de var" ifadelerini kullandı.

"10 MİLYON KİŞİYLE ÖN SEÇİM YAPMAYA RAZIYIZ"

Özel, "Bu yükü kendi sırtıma alırsam bencillik olur. Ben bu yükü sadece milletvekili grubuna da bırakmayacağım, ben bu yükü sadece PM'ye de bırakmayacağım. Örgüte ve belki de daha fazlasına soracağım. Yolunu bulursak, 6-8-10 milyon kişiyle bile bir ön seçim yapmaya razıyız. Ekrem Bey'i seçip Mansur Bey ve sevenlerini; Mansur Bey'i seçip Ekrem Bey'in sevenlerini kırma lüksümüz yok. En doğrusunu arayacağız ve bu demokratik bir şekilde olacak" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri