Pandemi kültür turizmini sekteye uğrattı

Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği’nin (ANTOD) Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Atalay, COVİD-19 salgınının kültür turizmini sekteye uğrattığını belirterek, "Eskisi gibi Uzak Doğulular ülkemize gelmiyorlar. Ankara'ya Koreliler çok gelirdi. Açıkçası pandemi kültür turizmini sekteye uğrattı.” dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da düzenlenen TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 4 gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ANTOD) Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Atalay, TRAVELEXPO 6. Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Devrim Atalay, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, geçen yıllarda düzenlenen turizm fuarlarına göre katılımın çok daha yüksek olduğunu söyledi.

“FUAR GELECEK İÇİN UMUT VAAT EDİYOR”

Atalay, “Uzun zamandır katıldığımız fuarlarda görmediğimiz manzaralarla karşılaştık. Katılımcı sayısı çok fazla. Bu durum gelecek için umut vaat ediyor. Turizm fuarları hak ettiği yere gider.” dedi.

Ankara'da Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği ve Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD)'nin bulunduğunu hatırlatan Atalay, 2 dernek arasında bir rekabetin söz konusu olmadığını ifade etti.

"PANDEMİ KÜLTÜR TURİZMİNİ SEKTEYE UĞRATTI"

COVİD-19 salgını sürecinde konaklama sektörünün büyük darbe aldığını anımsatan Atalay, şöyle konuştu:

“Pandemi (salgın) sürecinden sonra otel işletmecileri biraz daha rahatladı. Ancak bizim devam eden sorunlarımız var. Örneğin; Uzak Doğu (Kore, Japon) vatandaşları halen ülkemize gelmiyor. Japonlar halen maske takılıyor. Çok temkinliler. Uzak Doğulular, özellikle kültür turizmi yapmaktan hoşlanan kesimdir. Ülkemizde Nevşehir’in Kapadokya bölgesine özellikle Uzak Doğulular gelir. Şu an gelmiyorlar. Bu sektör açısından halen bir sorun. Eskisi gibi Uzak Doğulular ülkemize gelmiyorlar. Ankara için de keza Koreliler çok gelirdi. Açıkçası pandemi kültür turizmini sekteye uğrattı.

ANKARA’YA GELEN TURİST SAYISI ARTACAK”

Atalay, Ankara ve Kapadokya’ya gelen turist sayısında azalma olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ankara’ya turist geliyor. Ancak istediğimiz turist gelmiyor. Bu sosyal medya kullanımı arttıkça Ankara’ya gelen turist sayısının da artacağını düşünüyorum. Özellikle son dönemlerde yabancı sosyal medya fenomenleri Ankara’yı keşfetmeye başladı. Ankara’nın tarihi güzellikleri keşfedilmeye başlandı. Yabancı turistler daha çok İstanbul, Antalya ve Kapadokya bölgesine gidiyordu. Ankara’nın kıymeti bilinmeye başlandı.”

Ankara’da konaklamanın diğer şehirlere göre daha uygun olduğunu ifade eden Atalay, Ankara’ya direkt uçuş sayısının artırılması gerektiğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri