Pandemide kapanan esnaflar, olası yeni dalgadan endişeli

Ankara'nın tarihi Avize Çarşısı'nda avize işi yapan iki kız kardeş, pandemide yaşanan kapanmanın ardından işlerini tekrar toparlamaya başladıklarını ancak yeni bir dalganın yaşanması halinde işlerinin tamamen bitebileceğinden endişe duyuyor.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Eris varyantı ya da benzeri salgına bağlı olarak olası bir kapanma sürecinde yaşanacak olumsuzluklardan duydukları endişeyi anadolugazete.com.tr’ye anlatan Tetik kardeşler, "Pandemide dükkanlarımız kapandı, borçlarımız oluştu, çok zorluklar çektik. Şu anda biraz toparlandık şükürler olsun fakat yine de dört dörtlük yaşantıya sahip değiliz. Çünkü her şey çok pahalı ve ekonomik krizdeyiz. Eris varyantı veya başka bir pandemi olursa Allah korusun hiçbir hazırlığımız yok. İnşallah kapanma olmaz yani zaten zordayız, maddi-manevi batarız." dedi.

"HAZIRLIKSIZ YAKALANMIŞTIK"

Ankara Ulus Güvercin Sokak’ta yer alan Avize Çarşısı’nda işletme sahibi Gönül ve Serap Tetik kardeşler, ekonomik krizin işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Olası bir pandemide esnaf ve insanlar ne yapar düşünmek bile istemiyorum. Böyle bir durumda bence ilk pandemiden daha kötü olur ki o günlere hazırlıksız yakalanmıştık. İlk defa böyle bir süreç yaşadığımız için elimizde olanları harcayarak ayakta durmaya çalıştık ancak şu anda zaten ekonomi kötü, cidden iyice batarız." ifadelerine yer verdi.

KADINLARIMIZ GİRİŞİMCİ OLMALI

4 yıldır bu mesleği sürdürerek, girişimcilik ruhlarıyla etrafındakilere örnek olduğunu belirten Gönül ve Serap Tetik kardeşler, tarihi çarşıdaki 72 dükkandan birini işletiyor. İşlerini severek yaptıklarını söyleyen Gönül ve Serap Tetik sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Aklımızda hep bir iş yapmak, ticarete atılmak vardı. Bir arkadaşımızın tavsiyesi ile bu işe girdik. Öncesinde 6 ay başka bir iş yerinde çalıştım. Şu anda ise avize satıyoruz ve çok memnunuz.”

Tetik kardeşler, tüm kadınların girişimci olmasını tavsiye ederek, "Kendi paranı kazanmak, kimseye muhtaç olmadan ayaklarının üzerinde durabilmek bambaşka bir duygu. 46 yaşında bir ablamız var o da yeni geldi. Bizi görünce o da çalışmak istedi. Biz de onu işe aldık.” diye konuştu.

Etrafa neşe saçarak mesleğini icra eden Gönül ve Serap Tetik kardeşler, tüm esnaf arkadaşlarına başarılar dileyerek, "Herkesin hayatı ışıl ışıl olsun, parlasın" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri