Piyanist Korkmaz Can Sağlam Ankara'da resital verdi

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneğinin (DMEDD) Ankara'da düzenlediği etkinlikte, piyanist Korkmaz Can Sağlam resital verdi.

"Korkmaz Can Sağlam Piyano Resitali" başlığıyla düzenlenen etkinlik, Ankara'daki Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nde yapıldı.

DMEDD Başkanı Prof. Dr. Şebnem Köşer Akçapar, açılış konuşmasında, 1981'de kurulan derneğin sanata, müziğe ve gençlerin eğitimine destek vermeyi amaçladığını söyledi.

DMEDD'nin Türkiye'de ve yurt dışında tanınan bir dernek haline geldiğini vurgulayan Akçapar, derneğin faaliyetlerinin geniş kapsamlı olduğunu ve pek çok farklı etkinlik düzenlediğini ifade etti. Prof. Dr. Akçapar, derneğin kamu yararına dernek statüsü kazandığını ve o zamandan bu zamana eğitim, sağlık ve sosyal projelerle Türkiye'ye hizmet etmeyi sürdürdüğünü vurguladı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen faaliyetlere de değinen Akçapar, depremzedelere ve eğitimlerine ara vermek zorunda kalan çocuklara destek verdiklerini aktardı.

Resital öncesinde Sağlam, etkinliğin DMEDD ve müzenin kurucusu Erimtan ailesi sayesinde düzenlendiğini belirtti. Ünlü piyanist Frederic Chopin'in eserlerinin seslendirileceği konser için heyecanlı olduğunu dile getiren Sağlam, dinleyicilerle buluşmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Sağlam, Türkiye, ABD ve Avrupa'da verdiği konserlerin ardından Türkiye'de daha fazla performans sergileme umudu taşıdığını belirtti.

Resitalde, Vendome Piyano Yarışması'nda birincilik ödülünü kazanan ve geçen yıl Sydney Uluslararası Piyano Yarışması'nda Seyirci Ödülü'nü alan Sağlam, müzik dünyasının eşsiz bestelerini dinleyicilerle buluşturdu. 2024 Sydney Festivali'nde de sahne alması planlanan Sağlam, DMEDD'nin eski bursiyerleri arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri