Pursaklar Belediyesinin açtığı Endemik Vadi'yi lise öğrencileri ziyaret etti

Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete açılan Endemik Vadi, ilk, orta, lise ve üniversitede eğitim gören öğrencileri ağılayarak onların bilimsel etkinliklere katılmasını sağlıyor.

Endemik Vadi, Ankara'nın kültürel mirasını temsil eden bir alan olup, Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete açıldı.

Bu vadide, endemik bitki ve hayvan türleri ile çeşitli hayvanların bulunması, özellikle lise öğrencileri için biyolojik çeşitlilik farkındalık eğitimine ev sahipliği yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çevre Okuryazarlığı Projesi çerçevesinde düzenlenen sosyal, kültürel ve bilimsel gezilerle, ülkedeki ilk, orta, lise ve lisans eğitimi gören öğrenciler, Endemik Vadi'yi ziyaret etmeye devam ediyor.

BİLİMİN VE İLİMİN MERKEZİ

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Endemik Vadi'nin biyolojik çeşitlilik farkındalık eğitimine uygun bir ortam sağladığını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çevre Okuryazarlığı Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerle, özellikle lise öğrencilerine biyolojik çeşitliliğin farkındalığını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Çetin, vadinin bilimin ve ilimin bir merkezi haline gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve gelecekte de Endemik Vadi'nin bilimin ışığıyla aydınlanmaya devam edeceğini söyledi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA KATILIM İMKANI SAĞLANIYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Çevre Okuryazarlığı Projesi çerçevesinde, lise öğrencileri, başkentin endemik bitkilerine ev sahipliği yapan Endemik Vadi'yi ziyaret etti. Bu ziyaretlerde öğrencilere biyolojik çeşitlilik konusunda eğitim verildi ve çeşitli bilimsel çalışmalara katılım imkanı sağlandı. Aynı zamanda, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, öğrencilerin çalışmalarını yakından takip ederek destek verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri