Pursaklar Belediyesinin örnek uygulaması hayatı kolaylaştırıyor

Ankara'da Pursaklar Belediyesi tarafından meydanlara güneş enerjili banklar ve engelli şarj istasyonları yerleştirildi. Yeşil enerji ve çevreci uygulamalar ile ilçedeki vatandaşların hayatı kolaylaşıyor...

ÖZEL HABER: SAMET EKER

anadolugazete.com.tr, Ankara'nın ilçelerini karış karış dolaşmaya, vatandaşın sıkıntılarını, yerel yönetimlerin çalışmalarını ve ilçedeki eksikleri gündeme getirmeye devam ediyor. Yeşil enerji ve hayatı kolaylaştıran çalışmalar yapan Pursaklar Belediyesinin uygulamaları vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırıyor.

GÜNEŞ ENERJİLİ BANK

Pursaklar Belediyesi, Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı bölgesinde gerçekleştirdiği özgün bir uygulama ile vatandaşlara çevre dostu ve pratik bir hizmet sunuyor. Ankara'da pek yaygın olmayan bu hizmetle birlikte, güneş enerji panelli banklar aracılığıyla vatandaşlar elektronik eşyalarını ücretsiz olarak şarj edebilme imkânına kavuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı içerisinde yer alan parkta bulunan bu özel banklar, sadece iki kişinin rahatça oturabildiği bir tasarıma sahip. Bankın tam ortasında yer alan güneş enerji paneli sayesinde, kullanıcılar çevre dostu enerji ile elektronik cihazlarını rahatlıkla şarj edebiliyor.

ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI

Günümüzde pek çok belediyenin göz ardı ettiği bir diğer önemli detay ise engelli şarj istasyonları. Pursaklar Belediyesi, meydan alanlarına yerleştirdiği şarj istasyonlarıyla engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Bu şarj istasyonları, bölge hakkında bilgi veren ekranlarla donatılmış durumda.

Böylece kullanıcılar, sadece şarj işlemi gerçekleştirmekle kalmayıp aynı zamanda Belediye'nin yürüttüğü projeleri de takip edebiliyor. Pursaklar Belediyesinin bu yenilikçi hizmetleri, vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Bu tür çevre dostu uygulamaların diğer belediyeler tarafından da benimsenerek artırılması, şehirlerin daha sürdürülebilir ve kullanıcı dostu hale gelmesine katkı sağlayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri