Pursaklar Belediyesinin meydanları vatandaşların buluşma noktası

Pursaklar Belediyesinin ilçeye kazandırdığı meydanlar vatandaşların buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Pursaklar Belediyesi, ilçeye kazandırdığı meydanlarla vatandaşların nefes aldığı yaşam alanları sunmaya devam ediyor. İlçenin farklı noktalarında hayata geçirilen vizyon projeler, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşma noktaları haline geliyor.

Bunlar arasında, dış mekâna uygun dört farklı taşın kullanıldığı ve görsel şöleniyle dikkat çeken Hicret Meydanı yer alıyor. Meydanda, akşam saatlerinde devreye giren gömme aydınlatma armatürleri, seyir keyfi sunarken; resmi törenlere ev sahipliği yapan alan, dinlenme yerleri, geniş yeşil alanları ve tamamen yenilenen çocuk oyun parkıyla öne çıkıyor.

İlçenin merkezindeki Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı da Pursaklar'ın dokusuna uygun mimarisiyle halkın buluşma noktalarından biri olarak dikkat çekiyor. Resmi törenlerin düzenlendiği meydan, vatandaşların sık sık uğradığı önemli bir merkez konumunda.

Sosyal ve kültürel hayata değer katan Şehitlik Meydanı ise milli ve dini bayramlar ile özel günlerde düzenlenen programlarla vatandaşları bir araya getiriyor. Meydan, çok amaçlı kullanım imkânı sunmasıyla da öne çıkıyor.

Belediye, aynı zamanda Yunus Emre Mahallesi Eskiköy girişinde, toprak kayma riskine karşı ağaç dikim çalışmaları gerçekleştirdi. Bu çalışmalar kapsamında Sedir, Karaçam ve Ihlamur ağaçları dikilirken, ön kısımda bulunan İlk Yerleşim Meydanı da ilçe sakinlerine huzurlu bir dinlenme alanı sunuyor.

Saray Mahallesi’nde tamamlanan Saray Merkez Cami Meydanı ile Altınova Merkez Cami Meydanı da dini bayramlar ve önemli günlerde mahalle sakinlerinin bir araya geldiği alanlar arasında yer alıyor.

Son olarak Yuva Mahallesi Meydanı, mahalleye yeni bir kimlik kazandırarak çocukların eğlendiği, vatandaşların keyifle vakit geçirdiği bir yaşam alanı olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri