Ressam Gönül Aydın: “Ankara, sanatımı geliştirmek için ideal bir şehir”

Gençlik Parkı Sanat Günleri etkinliğinde yer alan Ressam Gönül Aydın, 25 yıllık resim geçmişini ve hedeflerini anadolugazete.com.tr’ye anlattı. Resim yapmanın kendisi için bir hayat tarzı olduğunu söyleyen Aydın, “Bazı usta sanatçıların sanat dünyasına iz bıraktığı gibi bende iz bırakmak istiyorum.” dedi.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Ankara’nın Gençlik Parkı’nda düzenlenen ‘Sanat Günleri’ programında kendi tarzını ortaya koyarak çalışmalar yapan Ressam Gönül Aydın, sanata olan tutkusunu ve özverisini yaptığı eserlerinde gösteriyor. Sanatın şehri olarak bilinen Trabzon'dan ayrılan Ressam Gönül Aydın, kendini göstermek ve sanatını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla Başkent Ankara’ya geldi.

“SANAT DÜNYASINDA İZ BIRAKMAK İSTİYORUM”

Aydın, sanat yolculuğunu ve üretim sürecini şu şekilde anlattı:

Sanatın geçmişiyle bağ kurarak, geçmişteki ustaların eserlerini süzgecimden geçirip kendi tarzımı oluşturmaya çalışıyorum. Benim hayatım resim, başka bir şey olamaz diye düşünüyorum. Ankara’da kendimi gösterebilmek ve eserlerimi daha ileriye taşımak için ideal bir şehir. Ben de bu sektörde sürekli üreterek iz bırakmayı çok isterim. İyi ki Güzel Sanatlar Bölümünü okumuşum. Çünkü bu işi mutfağında öğrenerek çıkmak çok önemli. Siz burada kendiniz geliştirip teknik oluşturuyorsunuz.”

SANATÇILARIN BULUŞMA NOKTASI

Gençlik Parkı Sanat Günleri etkinliğinde yer aldığından dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Aydın, “Kültür Yolu Festivali bizim için çok güzel oldu. Farklı dallarda sanatını yapmak için gelen sanatçılarla tanışmak ve onların eserlerini görme imkânımız oldu. Bu durum benim ufkumu açıyor. Gençlik Parkı’ndaki figürleri ve ağaçların doğasını resmetmek çok keyifli bir süreç.” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri