Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103. Yıl Dönümü Anıtkabir'de anıldı

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı, Başkent Ankara’da anlamlı bir törenle gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen program, Anıtkabir’deki tören ile doruğa ulaştı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Günün erken saatlerinde başlayan program, Ankara Kent Konseyi’nde düzenlenen kahvaltı ile start aldı. Ankara Kent Konseyi binasında basın mensuplarının da katıldığı bu etkinlikte, belediye başkanları ve diğer davetliler, Sakarya Meydan Muharebesi’nin önemine dair kısa bir sunum izlediler. “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” diyerek Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştiren Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kazanılan bu zaferin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki rolü bir kez daha hatırlatıldı.

ATA'YI ZİYARET GERÇEKLEŞTİ

Program sonrasında Ankara Kent Konseyi'nden hareket eden katılımcılar, Anıtkabir'e doğru yola çıktı. Anıtkabir’de buluşan protokol üyeleri ve davetliler, Kadim Koç'un anlatımıyla Aslanlı Yol’da yürüyüşe geçti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında yürüyen grup, mozoleye çelenk bırakıp ardından saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir’deki tören, mozoleye çelenk koymanın ardından gerçekleştirilen merdivenlerde toplu fotoğraf çekimi ile devam etti. Hatıra defteri dolduruldu.

Törenin ardından, katılımcılar Anıtkabir’den ayrılarak günün diğer etkinliklerine katılmak üzere yola çıktılar. Bu anlamlı gün, hem tarihimizin derinliklerine bir yolculuk hem de gelecek nesillere bırakılacak bir miras olarak hafızalara kazındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri